×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 25 augustus 2009 | 35x bekeken

Kranten en mediawijsheid

De ENPA (European Newspaper Publishers’ Association) deelt de analyse van de Europese Commissie: mediabedrijven spelen een belangrijke rol in het versterken van de mediawijsheid van burgers, mediawijsheid is een voorwaarde voor democratie en er moet meer aandacht komen voor het belang van auteursrechten.

Daarnaast wijst de ENPA op het belang van het kritisch beoordelen van informatie, en met name het gebruik van nieuwsmedia. Om actief te kunnen participeren in de samenleving, moeten burgers in staat zijn de informatie die zij ontvangen (en zelf verspreiden) kritisch te beoordelen. Kranten spelen hierin een essentiële rol. Zij informeren burgers over maatschappelijke ontwikkelingen en bieden hen, zowel op papier als online, een platform voor het publieke debat.

Zie het gehele persbericht van de ENPA
Zie ook de aanbeveling van de Europese Commissie [noot van de redactie: deze link is niet meer beschikbaar]

De ENPA heeft een speciale werkgroep ingesteld rondom Media Literacy. Daarin worden de Nederlandse dagbladuitgevers vertegenwoordigd door Nieuws in de klas. Voor meer informatie over de activiteiten van de NDP/ Nieuws in de klas op het vlak van mediawijsheid, zie http://www.nieuwsindeklas.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.