×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 22 juni 2011 | 33x bekeken

KPN geeft gsm-les aan kinderen

Met de introductie van Hi Young gaan KPN en het Nibud starten met gsm-opvoeding van kinderen in het basisonderwijs. De leerlingen leren hoe ze met mobiele telefoons om moeten gaan. Zowel kinderen als ouders en ook scholen kunnen met de gsm-opvoeding aan de slag.

Gsm-opvoeding
De gsm-opvoeding van Hi Young bestaat uit een speciale prepaid simkaart met een beginsaldo van tien euro en een door Hi opgezette educatieve website met voorlichtingsfilmpjes en tips. Kinderen leren ook omgaan met de financiële consequenties.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Hi-directeur Marion Koopman zegt dat Hi met het initiatief haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen. “Wij richten ons op de bovenbouw van de basisscholen. Belangrijke aspecten met het opvoedkundige karakter zijn: veiligheid, kostenbewustzijn en etiquette,” aldus Koopman.

Nood-smsjes
Hi Young verstrekt kinderen zonder belbudget twee gratis nood-smsjes. “Denk daarbij aan situaties waarbij kinderen beslist hun ouders moeten kunnen benaderen,” aldus Koopman. De KPN-dochter benadrukt dat kinderen steeds jonger een mobiele telefoon hebben. Ruim 55 procent in de leeftijd van acht tot twaalf jaar heeft een mobiele telefoon. Bij twaalfjarigen is dat 88 procent. De meeste kinderen krijgen op tienjarige leeftijd een gsm. Scholen gedogen het gebruik, maar hanteren in veel gevallen wel huisregels.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.