×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 27 september 2010 | 3x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Koninklijk Huis gaat twitteren

Het Koninklijk Huis gaat nu ook twitteren. Op zaterdag hebben ze de eerste ‘tweet’ de wereld in gestuurd, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst. Op www.twitter.com/khtweets is te lezen dat koningin Beatrix zaterdagochtend een kaars aansteekt voor de slachtoffers van geweldsdelicten tijdens de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in Doetinchem.

Via de Twitter-pagina worden geregeld berichten verzonden over activiteiten van leden van het Koninklijk Huis in en voor Nederland en over andere actuele gebeurtenissen, aldus de RVD.

Tevens attenderen de berichten op nieuwe informatie op de website van het Koninklijk Huis. De leden van de koninklijke familie zullen overigens niet zelf ‘tweets’ plaatsen. De redactie wordt gevoerd door de Rijksvoorlichtingsdienst. Rond 14.30 uur zaterdagmiddag had het account al bijna 6000 volgers.

YouTube-kanaal

De Oranjes begonnen in maart al met het YouTube-kanaal. Op de Twitter-pagina worden ook berichten gezet als er nieuwe video’s op het YouTube-kanaal zijn geplaatst.

Enkele andere koningshuizen zijn al eerder begonnen met twitteren. Zo sturen het Britse koningshuis, het Noorse kroonprinselijk paar en koningin Rania van Jordanië al enige tijd berichtjes de wereld in. In Nederland is prinses Mabel, de echtgenote van prins Friso, een actieve twitteraar.

Virtuele contacten

Koningin Beatrix was tijdens haar laatste kersttoespraak nog kritisch over virtuele contacten. Het maakt de mensen afstandelijker, zei de vorstin. ”Je spreekt elkaar zonder gesprek, je kijkt naar elkaar zonder de ander te zien. Mensen communiceren via snelle korte boodschapjes.”

Kort na de kersttoespraak verzamelden tientallen twitteraars zich op de Dam in Amsterdam om elkaar de hand te schudden. Met deze protestactie wilden ze Beatrix laten zien dat virtuele contacten wel degelijk ‘real life’ contacten kunnen opleveren.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.