×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 14 juni 2013 | 29x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Kinderrechten in de hoofdrol bij nieuw filmproject voor basisonderwijs

Voor het schooljaar 2013-2014 organiseert Hollywood in de klas in samenwerking met UNICEF en Ziggo een nieuw landelijk filmfestival voor de bovenbouw van het basisonderwijs: het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Voor het project is interactief online lesmateriaal ontwikkeld. In het online Filmlab leren de kinderen over de verschillende facetten van filmmaken.

UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF) is een filmproject voor groepen 6, 7 of 8 van het basisonderwijs. Tijdens dit project leren kinderen spelenderwijs over kerndoelen als burgerschap, mediawijsheid, sociale vaardigheden en natuurlijk kinderrechten.

Online Filmlab
In het online Filmlab leren de kinderen over onder meer de theorie van film maken, beeldtaal en scriptschrijven. Een school kan vervolgens geheel zelfstandig een film maken of tegen een kleine vergoeding een filmcoach inhuren, die de film in slechts één dagdeel op school opneemt. Het eindresultaat (filmduur: maximaal 5 minuten) gaat in de lokale bioscoop in première en maakt tevens kans op een plek in de grote finale in juni 2014.

Tijdsinvestering en kosten

De totale tijdsinvestering voor leerkrachten bedraagt ongeveer 6 uur. Het gebruik van het lesmateriaal is gratis als de groep de film zelfstandig maakt. De kosten voor een 6-urige begeleiding door een professionele filmcoach voor een groep bedragen 175 euro.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.