×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 15 juni 2010 | 4x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Kinderen krijgen SMS-les

Eindelijk zijn er SMS-lessen voor kinderen en jongeren, die voorkomen dat zij slachtoffer worden van dure SMS-diensten. Onlangs werd bekend dat honderden kinderen en jongeren slechte ervaringen hebben met dure SMS-abonnementen, die zij eigenlijk niet wilden. SP 2e Kamerlid Arda Gerkens noemde de problematiek “boevenpraktijken bij de SMS-diensten.” Om kinderen en jongeren bewuster te maken van SMS-diensten is door Stichting Media Rakkers i.s.m. Stichting SMS Gedragscode interactief en modern voorlichtingsmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs ontwikkeld. De bijgehorende voorlichtingscampagne ‘Slim SMS’en’ start op vrijdagochtend 18 juni a.s. op basisschool Parkrijk te Haarlem. Leerlingen van groep 8 krijgen als eerste in Nederland een openbare SMS-les. Voordat de les plaatsvindt wordt het eerste exemplaar van het campagnemateriaal Slim SMS’en uitgereikt aan Arda Gerkens.

De campagne Slim SMS’en is gericht op herkenning, preventie en het stoppen van ongewilde SMS-abonnementen, gecombineerd met andere SMS-thema’s. Het campagnemateriaal is samengesteld voor leerlingen van basisschool en voortgezet onderwijs, maar ook voor leerkrachten/docenten én biedt daarnaast praktische tips voor ouders.

Woordvoerder Liesbeth Hop: “Media Rakkers vindt het belangrijk om kinderen mediawijzer te maken. Media Rakkers signaleert niet alleen dat kinderen behoefte hebben aan mediabegeleiding maar komt ook met oplossingen. Wij vinden dat kinderen recht hebben op uitleg over de werking van de media, zodat kinderen zelf hun keuzes kunnen blijven maken. Wij geven liever voorlichting aan kinderen dan dat wij hen willen afschermen.”

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.