×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 29 oktober 2010 | 1x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Kick-off MediaMachtig blijkt een succes

Op 27 oktober was de kick-off van het nieuwe fonds MediaMachtig. Tijdens deze bijeenkomst zijn initiatieven de revue gepasseerd om de aanwezigen te inspireren om media in te zetten tijdens vakken op school. Er is uitgebreid verslag gedaan van deze kick-off.

Een nieuw fonds: MediaMachtig
In de zomer van 2010 is een nieuw fonds in het leven geroepen: MediaMachtig. Bij dit fonds kunnen scholen voor (speciaal) basisonderwijs een aanvraag indienen voor een subsidie. De subsidie is voor een project waarin leerlingen mediawijs worden in de les. Het project dient mediawijsheid te integreren in het curriculum en waarbij leerdoelen worden gerealiseerd uit bestaande vakken en leerdoelen ten aanzien van mediawijsheid. Scholen gaan een belangrijke rol spelen binnen dit fonds, omdat deze zullen bepalen welke aanvragen zullen worden gehonoreerd.

Verslag van de kick-off
Om het fonds goed van start te laten gaan was er een speciale kick-off georganiseerd. Margreet van den Berg, bestuurslid van MediaMachtig, deed een uitgebreid verslag van deze bijeenkomst:

“Herfstvakantie, drukke agenda’s en regenachtig weer waren voor velen geen belemmering om te komen naar de kick-off van MediaMachtig. Gelukkig stond, eenmaal binnen bij Lerarenopleiding Basisonderwijs HU Domstad, de thee en de koffie klaar, met daarbij lekkere koekjes en andere versnaperingen. Contacten werden gelegd, waarbij soms mensen elkaar al bleken te kennen van Twitter, blogs of ‘van horen zeggen’. Maar er werden ook nieuwe contacten gelegd, zowel tussen vakbroeders en -zusters, als tussen mensen uit verschillende beroepssectoren, zoals het bibliotheekwezen en het onderwijsveld.

De middag begon met een toelichting op het idee achter MediaMachtig en waarvoor je subsidie kon aanvragen. Er kwamen behoorlijk wat vragen uit de zaal, bijvoorbeeld hoeveel subsidiegeld beschikbaar was (20 porties van 1000 euro), of er eisen werden gesteld aan het bereik van een project (nee: er mag subsidie aangevraagd worden voor een project voor een grote of een kleine groep, of een hele school) en hoeveel tijd er was om projecten uit te voeren (5 maanden: aanvragers krijgen eind december bericht of ze subsidie ontvangen, en ze krijgen tot eind mei de tijd om het project uit te voeren)…”

[N0ot van de redactie: stichting MediaMachtig is opgeheven]

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.