×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 26 september 2011 | 98x bekeken | Leestijd: 1 minuut

“Kennis over online gevaren achterhaald”

“De kennis van veel mensen over online gevaren is achterhaald.” Dat zegt onderzoekster Sonia Livingston van The London School of Economics and Political Science naar aanleiding van het onderzoek EU Kids Online. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 25.000 Europese kinderen in de leeftijdscategorie 9 tot 16 jaar en hun ouders. Doel is beleidsmakers een zo goed mogelijk advies te geven op het gebied van onder andere opvoeding met betrekking tot online pesten, pornografie en ongepaste inhoud.

Online gevaren
Professor Sonia Livingston leidde het project en vraagt zich af of de meeste mensen zich wel druk maken om de juiste dingen. “De meeste mensen maken zich namelijk zorgen over het internet en de gevolgen dat het heeft op een nieuwe digitale generatie kinderen. Onze studie toont het tegenovergestelde aan.”

Top 10 online misverstanden
EU Kids Online toont aan dat de online kennis van ouderen toe is aan een update. Daarom heeft is in het onderzoek ook een top 10 van online misverstanden van online risico’s voor kinderen opgenomen. Zo maken ouders zich bijvoorbeeld over vreemdelingen die online hun weg vinden naar kinderen, terwijl kinderen online pesten veel erger vinden.Volgens Livingston waarderen mensen vaak niet de risico’s en mogelijkheden die de digitale wereld met zich mee brengen. Risico’s zijn niet per definitie slecht, maar kunnen kinderen leren met dingen om te gaan en zich weerbaarder maken. Als we hier een balans in kunnen vinden dan kunnen we kinderen de hulp bieden om het beste van internet en andere online activiteiten naar boven te halen.”

Download het rapport EU Kids Online (PDF, Engels)

Meer informatie over EU Kids Online

 

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.