×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 7 december 2011 | 8x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Kennis maken met mediakunst op Planet M

Van 12 tot 14 december landt Planet M op IJburg om bewoners te verrassen met mediakunst en innovatieve technologie. Planet M is dé nieuwe mobiele publieks- en presentatieruimte van het Nederlands Instituut voor de Mediakunst (NIMk). Het instituut trekt het land in en laat het publiek op een laagdrempelige en verrassende manier kennis maken met mediakunst en de hedendaagse digitale cultuur.

Educatief programma
Op het Joris Ivensplein, vlakbij Winkelcentrum IJburg, gaat Planet M de educatieve programmering testen. In samenwerking met gerenommeerde kunstenaars als Kristina Andersen en Sander Veenhof werd afgelopen maanden gewerkt aan een educatief programma, dat speciaal op maat is gemaakt voor Planet M. Docenten en leerlingen van het IJburg College zijn uitgenodigd om workshops te volgen op het gebied van onder andere augmented reality en wearables.

Planet M werkt voor deze pilot samen met het IJburg College omdat deze school altijd openstaat voor bijzondere educatieve projecten en koploper is in het gebruik van digitale middelen in het leerproces. Vanaf 2012 wordt het programma landelijk aangeboden.

Workshop Geotales
Tekeningen maken zonder stoepkrijt, potlood of stift? Het kan op woensdagmiddag 14 december tijdens de workshop ‘Geotales’. Speciaal voor deze middag komen kunstenaars Esther Polak en Ivar van Bekkum naar Planet M om samen met kinderen, en hun ouders, GPS-tekeningen te maken. Meestal gebruik je GPS om te bepalen waar je bent of om de weg te vinden. Deze kunstenaars laten echter zien dat een GPS-route ook een tekening kan zijn. Het eindresultaat: de ‘GPS tekening gemaakt op het Joris Ivensplein’ wordt geprint en in Planet M geëxposeerd. Alle deelnemers krijgen een exemplaar mee naar huis. De workshop is gratis toegankelijk van 1300 tot 18:00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders.

Papercraft modellen
Naast deze workshop wordt er tussen 13:00 en 18:00 uur gebouwd aan Papercraft modellen. Uitgangspunt is dat in computergames de virtuele wereld 3D gesuggereerd wordt op een 2D scherm. Door 2D-prints ruimtelijk te maken in de werkelijke wereld wordt dat idee omgedraaid. De digitale wereld wordt omgezet naar de reële tastbare wereld. Dit doen de deelnemers door ouderwets te knippen en plakken.

Over Planet M
Planet M gaat in 2012 op tour langs festivals, scholen, openbare instellingen en organisaties. Planet M biedt een afwisselend programma van onder andere exposities, performances, workshops en een educatief programma voor scholen. Planet M is ontworpen door Michiel Kluiters in samenwerking met Arno Pronk. Door de ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds (Lindenweij Fonds), Stichting Doen, Mondriaan Stichting, Stichting Kunst en Openbare Ruimte, VSBfonds en SNS REAAL fonds kunnen we dit bijzondere object ontwikkelen. Onze vaste partner Beam Systems ondersteunt de technische opbouw.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Nederlands Instituut voor Mediakunst.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.