×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 8 december 2010 | 7x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Kamer eist snel internet in heel Nederland

De Tweede Kamer wil dat Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, gaat zorgen dat heel Nederland over een paar jaar toegang heeft tot een snelle internetverbinding.De Kamer steunt hierover een motie aan de hand van Tweede Kamerlid Afke Schaart (VVD).

Volgens Schaart is het wel zo dat Nederland koploper is op het gebied van breedband internet als wordt gekeken naar de totale bevolking. “Maar 100.000 tot 200.000 huishoudens en ondernemingen in de buitengebieden van Nederland hebben geen snel internet.”

Europa heeft wel geld beschikbaar gesteld om juist die gebieden te voorzien van een goede breedband verbinding. “Dat geld wordt in de ons omringende landen veel gebruikt, maar Nederland blijft achter”, meent Schaart.

Europa
De Europese Commissie maakte eerder bekend dat het als doelstelling heeft in 2020 iedereen in Europa toegang te geven tot internet met een minimum snelheid van 30 Mbps. Minimaal 50 procent van de mensen moet dan internet hebben van zeker 100 Mbps.
De Kamer vraagt Verhagen nu om op 1 febrari terug te koppelen hoe deze ‘ambitieuze’ doelstelling behaalt gaat worden.

Onderzoek
Onderzoek van onderzoeksbureau Telecompaper wees eind november nog uit dat in 2014 90 procent van de Nederlandse huishoudens een breedbandaansluiting zal hebben. Aan het einde van het derde kwartaal van 2010 was dit 84,5 procent.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.