×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 6 april 2011 | 21x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Junior Mediatrainers ontvangen certificaat van Beeld en Geluid

12 leerlingen van het Comenius College uit Hilversum ontvingen op woensdagmiddag 30 maart het certificaat ‘Junior Mediatrainer’ bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Junior Mediatrainers zijn in het afgelopen jaar opgeleid tot experts met betrekking tot alles wat met (nieuwe) media te maken heeft. De opleiding werd verzorgd door medewerkers van Beeld en Geluid.

Opleiding tot Junior Mediatrainer
De twaalf jongeren brachten al het geleerde ook in praktijk. Hun vergaarde vaardigheden hebben zij ingezet in de plaatselijke bibliotheek. Bezoekers van de bibliotheek konden bij de leerlingen terecht met al hun vragen over moderne media. De twaalf jongeren waren ook aanwezig tijdens de Week van de Mediawijsheid, die jaarlijks op initiatief van Mediawijzer.net plaatsvindt in november en in het teken staat van kritisch en creatief omgaan met media. De leerlingen waren tijdens deze speciale themaweek goed zichtbaar voor het grote publiek, waarbij bibliotheken dienen als huizen van mediawijsheid. De twaalf mediatrainers werkten mee aan de Week van de Mediawijsheid in het kader van een maatschappelijke stage, iets waar middelbare scholen sinds een aantal jaren aandacht aan besteden in hun curriculum.

Certificaat en toekomst
Het certificaat, dat ze ontvingen uit handen van John Leek, manager onderwijs bij Beeld en Geluid, markeert een einde van het traject voor deze leerlingen. Maar is nadrukkelijk ook weer een nieuw begin: aan het begin van komend schooljaar is er weer ruimte voor een nieuwe ploeg aspirant Mediatrainers.

Bekijk de Junior Mediatrainers met hun certificaat

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.