×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 17 april 2013 | 435x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Jong Geleerd 2.0: kinderen leren met Minecraft

De game Minecraft is vooral onder jongens een ware rage geworden. Maar wat trekt kinderen aan in Minecraft? Wat steken ze er van op? 10 kinderen (7-14 jaar) komen in ‘Jong Geleerd 2.0: Minecraft’ uitgebreid aan het woord over hun liefde voor het bouwspel. Kennisnet en Mijn Kind Online laten in de serie Jong Geleerd 2.0 zien wat kinderen ondernemen in digitale omgevingen. De brochure is gratis te downloaden.

Foto: Lonneke (10): “Mijn ouders vinden het prima en we hebben niet echt regels over hoe lang ik mag.”

Online omgevingen creëren met Minecraft
Games zijn al zo oud als de eerste computers. Maar relatief nieuw zijn online omgevingen waar kinderen ‘aan hun lot worden overgelaten’ en hun eigen spel moeten maken. Minecraft is zo’n omgeving. Het is het nieuwe lego voor kinderen, een virtuele wereld die door kinderen zelf wordt gecreëerd. Dat kunnen ze alleen spelen, maar ook in samenwerking met anderen.

Leren met Minecraft
In de publicatie Jong Geleerd 2.0: Minecraft wordt getoond hoe het digitale landschap er uitziet van de 10 jongeren. Bij Minecraft zijn de kinderen echt zelf schepper. Wat doen ze precies? Waarom? In hoeverre leren ze zichzelf vaardigheden aan? Leren ze van elkaar? Hoe gaat dat? Zou het onderwijs hier wat mee kunnen? Jong Geleerd 2.0: Minecraft laat in interview en fotoportretten zien wat kinderen zo aantrekt in het populaire bouwspel.

Download Jong Geleerd 2.0: Minecraft

Foto: Aaron (13): “Soms loop ik op straat en dan zie ik een gebouw dat ik dan later op Minecraft probeer na te bouwen. Minecraft is een heel creatief spel, het is leuk en spannend en je moet erbij nadenken.”

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.