×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 6 maart 2013 | 59x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd 2013 van start

Voor het derde jaar op rij organiseert het NOS Jeugdjournaal in samenwerking met Beeld en Geluid de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd. Vanaf vandaag kunnen kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs via hun school een screentest insturen en maken zij kans om op 15 juni voor de echte Jeugdjournaalcamera’s te staan.

Wie mag er meedoen?
De Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd 2013 is bedoeld voor alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 in Nederland. Let op: per klas mag 1 kandidaat opgegeven worden. Het is aan de scholen hoe deze kandidaat wordt geselecteerd. Bijvoorbeeld door het organiseren van voorrondes, stemming of loting.
Lees tips voor het organiseren van voorrondes

Hoe kun je deelnemen?
Je neemt een filmpje op van maximaal 1 minuut, waarin de gekozen ‘presentator in spé’ een mini-aflevering van het Jeugdjournaal presenteert. Het type camera waarmee je het filmpje opneemt is niet van belang. Zolang de leerling maar goed te zien en te verstaan is. Tip: de meeste mobiele telefoons leveren al een filmpje dat van voldoende kwaliteit is. Toestemming van de ouders is hierbij wel noodzakelijk. Upload vervolgens het filmpje op YouTube en vul het deelnameformulier in. Je kunt tot en met 26 april 2013 je filmpje inzenden.
Lees tips voor het presenteren
Lees tips voor het opnemen van een filmpje

Bekendmaking 10 finalisten en de Jeugdjournaaldag
Uit alle inzendingen selecteert een vakkundige jury 10 finalisten die op 15 mei bekend worden gemaakt. Zij komen op woensdag 12 juni met hun hele klas naar de Jeugdjournaaldag  in Beeld en Geluid in Hilversum. Tijdens deze dag doen de 10 kinderen nogmaals een screentest. Dit keer in de studio van het Jeugdjournaal bij de NOS. Daarnaast zijn er op die dag voor alle uitgenodigde kinderen, zo’n 250 in totaal, verschillende andere ‘Jeugdjournaalactiviteiten’. Aan het eind van de dag wordt de winnaar van de presentatiewedstrijd bekendgemaakt.

Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd 2012
Vorig jaar stuurden meer dan 400 basisschoolleerlingen een screentest in. De 12-jarige Jasper Leegwater uit Aalsmeer won de wedstrijd en presenteerde samen met Milouska Meulens het Jeugdjournaal van 2 juni 2012. Het NOS Jeugdjournaal en Beeld en Geluid organiseerden in 2011 voor het eerst een presentatiewedstrijd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Jeugdjournaal.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.