×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 13 juni 2013 | 146x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Jesse (11) wint Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd 2013

Jesse Kuijper van OBS De Dorpsakker uit Assendelft is de winnaar van de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd 2013, georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en Beeld en Geluid. Hij mag aanstaande zaterdag, 15 juni, samen met Siham Raijoul, de echte uitzending van het NOS Jeugdjournaal (18.45 uur, [email protected]) presenteren.

Kinderpersconferentie door Mark Rutte
Jesse deed net als de 9 andere finalisten van de wedstrijd een screentest in de studio’s van de NOS. Ook de klasgenoten van de finalisten, in totaal zo’n 300 kinderen, kwamen mee naar Hilversum voor de Jeugdjournaaldag bij Beeld en Geluid. Zij mochten onder meer een aantal vragen stellen aan premier Mark Rutte tijdens een echte kinderpersconferentie.

Jury over winnaar Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd
Hoewel er erg veel talent was, koos de jury van de Presentatiewedstrijd (de winnaar van vorig jaar, Jasper Leegwater, Sacha de Boer en Siham Raijoul) unaniem voor  de 11-jarige Jesse. “We waren meteen enthousiast over hem”, licht Sacha de Boer toe. “Hij is heel naturel, is zichzelf, vrolijk, maar hij weet ook waar hij over praat. Ook spreekt hij heel duidelijk en rustig en hij legt op het juiste moment pauzes in de tekst.”

Bekijk de screentest van Jesse
Bekijk de bekendmaking van de uitslag

Kinderpersconferentie
Niet alleen voor de 10 finalisten van de Presentatiewedstrijd was het een spannende dag. Hun klasgenoten mochten tijdens een kinderpersconferentie, een van de activiteiten van de Jeugdjournaaldag, niemand minder dan minister-president Rutte het hemd van het lijf vragen. Zo vroegen ze hem waarom politici zulke moeilijke woorden gebruiken, wanneer volgens hem de economische crisis voorbij is, of hij wel eens spijt heeft dat hij dit beroep heeft gekozen en of hij ook wel eens in het Torentje slaapt.

mark-rutte-wedstrijd-578x387
Foto: Premier Mark Rutte en presentatrice Tamara Seur omringd door de 300 leerlingen die de Jeugdjournaaldag bijwoonden.

Over de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd en de Jeugdjournaaldag
De Presentatiewedstrijd en de kinderpersconferentie zijn onderdeel van de Jeugdjournaaldag. Deze dag werd voor het derde jaar op rij georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en Beeld en Geluid. Honderden basisscholen stuurden dit voorjaar een screentest in. Uit alle inzendingen werden 10 finalisten geselecteerd, alsook de klas die het meest originele filmpje maakte. Zij mochten op woensdag 12 juni met de hele klas naar Beeld en Geluid komen voor een dag vol media-activiteiten en kijkjes-achter-de-schermen.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.