×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 25 oktober 2012 | 10x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Jaarcongres ECP 2012: Privacy, digitale vaardigheden en cyber security

Op 15 november 2012 vindt het Jaarcongres ECP plaats. Sprekers en bezoekers uit verschillende werkvelden gaan in gesprek over diverse onderwerpen op het gebied van ict. Zoals privacy, standaardisatie, open data, digitale vaardigheden en cyber security.

Plenaire opening: cyber security
Een plenaire opening vormt dit jaar de aftrap van het Jaarcongres ECP 2012. Deze staat in het teken van cyber security. Onder anderen de heer Akerboom (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) geeft als keynote spreker zijn visie op een gezamenlijke aanpak van cyber security in Nederland.

Plenaire afsluiting: ict en economie
Tijdens de plenaire afsluiting staat  het onderwerp ‘Ict voor de economie’ centraal. Daarbij nemen onder andere Jan Kees de Jager en Digital Champion van Finland Linda Liukas het woord. Linda Liukas spreekt niet alleen over het belang van digitale vaardigheden voor de economie, maar ook voor de individu en in het bijzonder voor meisjes.

Programma
Het  programma is opgebouwd uit 16 losse themasessies en 4 inloopsessies over uiteenlopende onderwerpen. De sessies duren elk 45 minuten en bieden je de mogelijkheid om tussendoor nieuwe mensen te ontmoeten. Bovendien kun je gedurende de dag eenvoudig meerdere sessies bijwonen. Elke sessie heeft zijn eigen karakter: kies je voor deelname aan een debat, laat je je inspireren, inhoudelijk voeden door een expert of hoor je liever een case uit de praktijk?

Voorbeelden van sessies
We lichten alvast een aantal sessies  en onderwerpen voor je uit:

11.15-12.00 uur: Computer & Internetgebruik

Hoe is het dit jaar gesteld met het computer- en internetgebruik binnen de Nederlandse samenleving? Deze vraag wordt beantwoord in het nieuwe trendrapport van Universiteit Twente, in samenwerking met Digivaardig & Digiveilig. Onderwerpen die aan bod komen zijn fysieke toegang, vaardigheden, soorten en de hoeveelheid internetgebruik en de effecten van internetgebruik, zowel privé als zakelijk. Met aandacht voor verschillen in geslacht, leeftijd en opleiding. Maar ook in beroepsfunctie en bedrijfsgrootte. Digibeten komen eveneens aan bod. Tijdens deze sessie worden de resultaten van het trendonderzoek gepresenteerd en besproken.12.15-13.00 uur: Debatsessie Online Privacy
Op steeds meer plaatsen worden gegevens verwerkt en steeds meer diensten maken gebruik van digitale persoonsgeg evens. De aandacht voor online privacy en de bescherming van persoonsgegevens is hiermee de afgelopen jaren vanzelfsprekend flink gegroeid. Eric Kuisch, directeur NetCo (KPN), spreekt in deze sessie over het privacybeleid van KPN. Ook spreekt hij over de hernieuwde aandacht hiervoor binnen de organisatie naar aanleiding van de hack die in februari 2012  plaatsvond. Debatteer mee met Brenno de Winter, onderzoeksjournalist met specialisatie in IT-beveiliging en privacy, over een goed privacybeleid en de recentste ontwikkelingen op het gebied van online privacy!

Bekijk het hele programma van Jaarcongres ECP of download de Jaarcongres ECP app in de App Store of Google Play Store.

Aanmelden
Deelname aan het Jaarcongres ECP is gratis. Je dient je wel vooraf aan te melden via  het online inschrijfformulier op de website.

Meld je aan voor het Jaarcongres ECP

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.