×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 24 maart 2011 | 81x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Inzicht in surfgedrag van peuters met ‘App Noot Muis’

Stichting Mijn Kind Online deed, met hulp van [email protected] en NTR Jeugd, onderzoek naar het surfgedrag onder peuters en kleuters. Een generatie opgroeiend met smartphones en tablet pc’s en daarom door de onderzoekers omgedoopt tot de App-generatie. De resultaten van dit onderzoek zijn nu te lezen in het boek ‘App Noot Muis’. De publicatie is gratis te downloaden.

Onderzoek
‘App Noot Muis. Peuters en kleuters op internet’ is het grootste onderzoek in Nederland naar het mediagebruik van jonge kinderen tot nu toe. Voor het onderzoek werd een representatieve steekproef gehouden onder 575 ouders met jonge kinderen. Daarnaast bestond het onderzoek uit een observatie van 35 kinderen in de leeftijd 3 t/m 6 jaar. Doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in welke digitale media door de kinderen wordt gebruikt, hoe ze dat doen en hoe ouders omgaan met het internetgedrag van hun kinderen. De onderzoekers hopen met het boek ouders, leerkrachten en makers van websites en apps te inspireren tot het maken van goede keuzes met betrekking tot het mediagebruik.

‘App Noot Muis’ downloaden of kopen
Het boek ‘App Noot Muis’ was voorheen gratis te downloaden (pdf) of als boek te koop. Sindsdien is de website van App Noot Muis uit de lucht gehaald en is het boek niet meer verkrijgbaar.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.