×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 24 januari 2011 | 8x bekeken

Internetadressen ‘binnen enkele weken’ allemaal op

De voorraad internetadressen raakt ‘binnen enkele weken’ op. Dat zei een van de oprichters van het wereldwijde web, Vint Cerf, vandaag tegen de Australische krant Sydney Morning Herald.Cerf, momenteel werkzaam voor Google, creëerde in 1977 het internetprotocol IPv4 als onderdeel van een experiment voor het Amerikaanse ministerie van Defensie. “Ik dacht dat 4,3 miljard adressen genoeg zouden zijn voor een experiment.” Hij zei nooit verwacht te hebben dat het experiment ‘nooit zou eindigen’.

IP-adressen zijn unieke nummers die toegeschreven worden aan elke computer, website of ander apparaat met een internetverbinding. Het opraken van de adressen betekent niet dat het internetnetwerk stopt. “Het betekent alleen dat je het niet goed kan uitbouwen”, zei Cerf.

Om het probleem op te lossen, is de industrie nu bezig met een nieuw internetprotocol, genaamd IPv6. Hierdoor moeten biljoenen nieuwe adressen beschikbaar komen. De uitdaging is dat bedrijven en particulieren moeten overstappen naar het nieuwe protocol. Ontwikkelaars van applicaties moeten hun oplossingen ook geschikt maken voor IPv6.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.