×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 19 april 2013 | 584x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Interactieve film tegen cyberpesten ‘It’s up to you’ gelanceerd

De interactieve film tegen cyberpesten ‘It’s up to you’ van stichting Reactif is vandaag gelanceerd tijdens de Dag tegen Pesten. It’s up to you is een interactieve film die als discussiestarter wordt ingezet op scholen om jongeren bewuster te maken van hun rol in cyberpesten. De film is vanaf vandaag gratis te gebruiken op scholen in het voortgezet onderwijs.

It’s up to you: discussiestarter voor in de klas

It’s up to you is een interactieve film van ongeveer 7 minuten die als discussiestarter wordt ingezet op scholen. De film maakt jongeren bewuster van hun rol in cyberpesten. Kijkers bepalen zelf de keuzes van de hoofdpersonen en creëren daarmee hun eigen persoonlijke verhaal, waardoor ze direct de gevolgen van hun acties ervaren. Samen met de aansluitende discussie in de klas, dient de film als praktisch handvat voor docenten en richt zich op normstelling en bewustwording.

Keuzes maken in verhaallijn

In de film wordt de hoofdpersoon geconfronteerd met een aantal pestsituaties. Door de jongeren zelf keuzes van de hoofdpersoon te laten maken ervaren ze de gevolgen van hun acties en creëren ze hun eigen persoonlijke verhaal. Hierdoor wordt in de discussie het onderwerp vanuit verschillende kanten belicht en leren jongeren van elkaar wat hun rol als individu en als klas is in cyberpesten.

Trailer It’s up to you

It’s up to you – Trailer from Stichting Reactif on Vimeo.

Registeren voor It’s up to you

It’s up to you is vanaf 19 april 2013 gratis te gebruiken. Je kunt je vanaf die dag registreren. Na registratie en inloggen zijn de film en bijbehorende docentenhandleiding (in PDF) te benaderen via de website. De handleiding dient ter ondersteuning bij het effectief inzetten van de film en biedt praktische tools voor de discussie in de klas.

Samenwerking met Hyves
In samenwerking met stichting Reactif voegt Hyves een module cyberpesten toe aan haar bestaande lespakket voor het veilig leren omgaan met sociale netwerken. Het Hyves-lespakket is Hyves ziet de noodzaak van deze toevoeging, omdat uit eigen onderzoek blijkt dat elk jaar ruim 60.000 kinderen het slachtoffer zijn van cyberpesten.

Interview makers It’s up to you
Op 18 april 2013 publiceerden we een interview met Joerie Nijhuis en Tom Peeters, makers van It’s up to you. Daarin spraken zij over hun (toekomst)visie en de totstandkoming van hun organisatie Reactif en de film. Lees het interview ‘Jongeren zijn onze missie, niet onze markt’

Over It’s up to you
It’s up to you is mede mogelijk gemaakt door de Mediawijzer.net Stimuleringsregeling 2012. Met deze jaarlijkse regeling stimuleert Mediawijzer.net innovatieve projecten die mediawijsheid bevorderen.

Activiteiten op Dag tegen (online) Pesten
Op vrijdag 19 april 2013 wordt er in heel Nederland aandacht gevraagd voor pesten. In het artikel 19 april de landelijke Dag tegen (online) Pesten vind je activiteiten en initiatieven binnen het netwerk van Mediawijzer.net die je kunt inzetten tegen online pesten.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.