×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 14 mei 2013 | 10x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Inschrijving MediaMasters 2013 van start

Vanaf vandaag kunnen basisscholen zich online inschrijven voor MediaMasters, het super spannende mediawijsheidspel voor groep 7 en 8. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (22 tot en met 29 november 2013) laten duizenden leerlingen zien hoe mediawijs ze zijn. Met de hulp van opvoeders, leerkrachten en bibliotheken ervaren ze met MediaMasters de kansen van media en worden ze tegelijkertijd uitgedaagd om alert en kritisch te zijn. MediaMasters is een initiatief van Mediawijzer.net om meer aandacht te geven aan mediawijsheid in het onderwijs.

MediaMasters 2013
Vorig jaar lieten meer dan 40.000 leerlingen met Mediamasters zien hoe mediawijs zij zijn. In 2013 komt Mediawijzer.net met een nieuwe editie. De leerlingen worden aan het begin van de week voor een uitdaging gezet. Lukt het ze dit doel te behalen? Slim omgaan met media, creativiteit en doorzettingsvermogen zijn hierbij onmisbaar. Samen met hun klas gaan leerlingen aan de slag met media. Hoe presenteer je jezelf op internet? Hoe vind je betrouwbare informatie? Hoe maak je een blog? Leerlingen zullen deze vragen, zowel in de klas als thuis, met behulp van de bijbehorende MediaMissies oplossen.

Inschrijven
MediaMasters is onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond van leerlingen uit te spelen. MediaMasters kost gedurende de week slechts 1 uur per dag en vereist een digibord. Meedoen is kosteloos. Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2013.

>> Meld je aan voor MediaMasters 2013

Trailer MediaMasters 2013


Week van de Mediawijsheid 2013

MediaMasters wordt gespeeld in de Week van de Mediawijsheid (22 tot en met 29 november 2013). Dit jaar is het thema: ‘Media verrijken je leven!’. Als we het over media en kinderen hebben, gaat het momenteel vaak over de negatieve ervaringen die kinderen met media opdoen: grooming, pesten, gameverslaving, socialbesitas, eenzaamheid, etc. Dat media juist ook veel kansen bieden voor kinderen krijgt vaak minder aandacht. Door kinderen wegwijs te maken in hun mediagebruik en te leren reflecteren op hun mediagedrag ontwikkelen ze al op jonge leeftijd de competenties om alle kansen van media te benutten. Zoals het behalen van doelen, creativiteit ontplooien, toegang tot informatie en contact met anderen.
Daarom staat de laatste week van november volledig in het teken van hoe mediawijze kinderen, hun ouders en opvoeders media kunnen inzetten voor hun (persoonlijke) ontwikkeling en functioneren. Kijk voor meer informatie op de website van de Week van de Mediawijsheid.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.