×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 30 mei 2012 | 1x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Inschrijving MediaMasters 2012 van start

Scholen kunnen zich weer inschrijven voor MediaMasters 2012, de media-ervaring voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (23-30 november 2012) komen leerlingen voor een nieuwe missie te staan: red de redactie! Ze moeten overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Halen ze de deadline?


MediaMasters 2012
Door het succes van de Week van de Mediawijsheid in 2011 komt Mediawijzer.net in 2012 met een nieuwe editie van MediaMasters. Het is een initiatief van Mediawijzer.net om meer aandacht te geven aan mediawijsheid in het onderwijs. Tijdens MediaMasters 2012 gaan leerlingen samen met hun klas aan de slag. Ze bekijken media kritisch, schatten in wat de mogelijkheden zijn en leren de risico’s herkennen. Met hulp van leerkrachten, ouders en bibliotheken ervaren leerlingen de kansen van media. Maar ze zullen ook een kritische blik en mediawijsheid nodig hebben. Doorzettingsvermogen en creativiteit zorgen ervoor dat alle leerlingen slagen voor MediaMasters 2012.Week van de Mediawijsheid
MediaMasters wordt gespeeld in de Week van de Mediawijsheid van 23 tot en met 30 november 2012. Tijdens deze derde editie benadrukt Mediawijzer.net het belang van mediawijsheid. Het thema van dit jaar is ‘De invloed van media op stijl van leven’. Welke invloed hebben media op je relatie en identiteit? Wat doen ze met je gezondheid? Hoe beïnvloeden kinderen elkaar en welke rol spelen opvoeders daarbij? De jeugd lijkt redelijk mediawijs, maar ze gebruiken niet altijd alle mogelijkheden en onderschatten soms hun mediagedrag.

Inschrijven
MediaMasters is onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond van alle leerlingen te spelen. MediaMasters kost gedurende de Week van de Mediawijsheid slechts 1 uur per dag en vereist een digibord. Deelname is gratis.

Ga naar Mediamasters2012.nl en doe mee! Meld je aan vóór 1 november 2012!

Trailer MediaMasters 2012

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.