×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 13 maart 2012 | 70x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Inschrijving Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd geopend

Alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 in het Nederlandse basisonderwijs kunnen voor de tweede maal deelnemen aan de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd. De wedstrijd is maandag 5 maart van start gegaan. Deelnemers kunnen nog tot en met 23 april hun eigen filmpje insturen. De winnaar mag live het echte Jeugdjournaal presenteren op 2 juni. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het NOS Jeugdjournaal.

Deelname Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd
Nederlandse basisscholen mogen per klas één kandidaat opgeven voor de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd. Zij mogen zelf bepalen hoe de kandidaat wordt geselecteerd. Uiteindelijk moet de leerling samen met school een filmpje maken van maximaal 2 minuten. In dit filmpje moet de presentator in spé deze tekst presenteren. De school moet het filmpje zelf op YouTube plaatsen.

Bekendmaking 20 beste kandidaten
Het Jeugdjournaal kiest uit de inzendingen de beste 20 kandidaten. Zij mogen meedoen aan een professionele screentest en winnen voor hun hele klas een beozek aan de Jeugdjournaaldag 2012 bij Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum. Deze 20 scholen worden in de week van 7 mei gebeld door het Jeugdjournaal. Op 10 mei worden de 20 scholen online bekend gemaakt.

Jeugdjournaaldag 2012
De 20 geselecteerde presentatietalenten doen op de Jeugdjournaaldag, op 31 mei, een professionele screentest in de ‘echte’ Jeugdjournaalstudio! Hun klasgenoten krijgen die dag allerlei activiteiten aangeboden, waaronder een ‘Meet & Greet’ met de Jeugdjournaal-presentatoren en een bezoek aan de Beeld en Geluid Experience. Er is plaats voor ongeveer 500 kinderen. De toegang voor de Beeld en Geluid Experience en activiteiten op 31 mei zijn gratis, inclusief taart en limonade. Vervoer naar en van Hilversum is voor eigen rekening en moet zelf geregeld worden.

Live-presentatie NOS Jeugdjournaal
Op vrijdag 1 juni komt de vakjury van het NOS Jeugdjournaal bij elkaar en bepaalt wie de winnaar wordt. De winnaar van de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd presenteert zaterdag 2 juni, samen met één van de vaste presentatoren het NOS Jeugdjournaal van 18.45 uur.

Meer informatie over de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.