×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 24 januari 2013 | 14x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Inschrijving Gouden @penstaart 2013 gestart

Vandaag is de inschrijving voor de Gouden @penstaart van start gegaan. De Gouden @penstaart is de prijs voor beste websites gemaakt voor en door kinderen. Dit jaar kunnen ook apps die gemaakt zijn door kinderen (tot 16 jaar) meedingen naar een Gouden @penstaart. Ook is de inschrijving van de Media Ukkie Award gestart. De Media Ukkie Award is de prijs voor de beste app voor peuters en kleuters (0-6 jaar) en wordt dit jaar samen met de Gouden @penstaart uitgereikt.

Makers en gebruikers van websites en apps voor en door kinderen kunnen vanaf vandaag hun favorieten aanmelden op Goudenapenstaart.nl. Aanmelden van websites en apps kan tot 20 februari. Vanaf 22 maart kan het Nederlandse publiek stemmen op de genomineerden voor de Gouden @penstaart en de Media Ukkie Award. De Gouden @penstaart en de Media Ukkie Award worden op 17 april uitgereikt bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Gouden @penstaart
Het doel van de Gouden @penstaart is om digitaal vakmanschap te belonen. De Gouden @penstaart voor beste websites voor en door kinderen wordt sinds 1999 jaarlijks uitgereikt. Vanaf dit jaar is er ook een Gouden @penstaart voor beste app gemaakt door kinderen (tot 16 jaar). De vorig jaar voor het eerst uitgereikte Media Ukkie Award voor beste media voor ukkies (0-6 jaar), gaat dit jaar onder de vleugels van de Gouden @penstaart verder. De Gouden @penstaart is niet een geldprijs, maar een symbolische prijs: onderscheiden websites en apps ontvangen een trofee en vrije publiciteit. De winnende websites dingen mee naar de Europese prijs voor beste websites: de European Award for Best Children’s Online Content 2013.

Media Ukkie Award
Om de professionele makers van apps voor ukkies te belonen wordt dit jaar voor de tweede keer de Media Ukkie Award uitgereikt. De Media Ukkie Award is de Nederlandse prijs voor beste app voor peuters en kleuters: de media ukkies (0-6 jaar). Door de ontwikkeling van de touchscreen zijn media een onderdeel van hun leefwereld geworden kan het gebruik hun informatie-, taal-, en sociale vaardigheden bevorderen. Er worden dan ook steeds meer apps voor ukkies gemaakt. De Media Ukkie Award is onderdeel van de Media Ukkie Dagen (8-17 april 2013), een campagne van Mediawijzer.net gericht op de mediaopvoeding van peuters en kleuters. De uitreiking van de award vindt tegelijk plaats met de uitreiking van de Gouden @penstaart op 17 april 2013.

Over Gouden @penstaart
De Gouden @penstaart wordt georganiseerd door Stichting Mijn Kind Online, Digibewust en Mediawijzer.net, in samenwerking Waag Society. De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. De organisatie wil door middel van de prijzen de kwaliteit van het aanbod voor kinderen via internet bevorderen. Daarnaast wil de organisatie ouders en andere opvoeders een handreiking geven bij het maken van keuzes voor geschikte websites en apps voor hun kinderen. Voor meer informatie, zie Goudenapenstaart.nl.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.