×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 24 november 2009 | 12x bekeken | Leestijd: 1 minuut

ING waarschuwt klanten met gekraakte iPhone

Rekeninghouders van ING die een gekraakte iPhone hebben, kunnen het slachtoffer worden van internetcriminaliteit. Daarvoor waarschuwt de bank op de website.Volgens ING is er sinds dit weekeinde een crimineel netwerk actief dat via een gekraakte iPhone persoonlijke gegevens kan achterhalen. De aanval is gericht op ING-klanten die zogeheten TAN-codes op de iPhone ontvangen.

De hackers hebben het gemunt op telefoons met een ‘jailbreak’, een technische ingreep die het mogelijk maakt om software op het toestel te installeren die niet door Apple is goedgekeurd. Gebruikers die dat doen, maar verzuimen om daarna het standaardwachtwoord van de iPhone te wijzigen, lopen risico.

Kwaadaardig
Recent doken al verschillende vormen van malware op die misbruik van die kwetsbaarheid maken. De eerste varianten waren relatief onschuldig: ze veranderden alleen de schermachtergrond van het toestel of toonden een waarschuwing.

Vorige week verscheen een kwaadaardige versie, die persoonlijke gegevens van de gebruiker onderschept en zichzelf via internet verder verspreidt naar andere kwetsbare toestellen.

Phishing
Slachtoffers van de op ING-klanten gerichte oplichtingspoging worden door de hackers doorgestuurd naar een phishing-website, een nep-website van de bank waar naar persoonlijke gegevens wordt gevist.

”Mensen die een iPhone regulier gebruiken via een reguliere aanbieder hebben nergens last van”, aldus een woordvoerder van ING. ING kon nog niet zeggen hoeveel klanten getroffen waren.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.