×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 20 april 2010 | 1x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Impressie presentatie 15 april 2010

Op 15 april presenteerden elf mediawijsheidprojecten, die vorig jaar steun van Mediawijzer.net ontvingen, hun programma’s in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Via flitsende filmpjes en ondersteund met PowerPoint brachten de organisaties hun projecten enthousiast aan de man om de felbegeerde titel ‘Mediawijsheid project 2010’ in de wacht te slepen. Na de pauze discussieerden deskundigen en politici over de urgentie van mediawijsheid in het onderwijs curriculum.

“Laat uw telefoon gerust aan staan, want op deze mediawijze middag is twitteren of sms’en geen enkel probleem”, met deze moderne huishoudelijke mededeling opende moderator Meüs van der Poel de middag. “Het belooft een feestelijke bijeenkomst met inhoud te worden.”

Opening van Mary Berkhout, programmamanager Mediawijzer.net
Het eerste woord was aan Mary Berkhout, programmamanager van Mediawijzer.net. Zij legde uit dat Mediawijzer.net een netwerkorganisatie is met als missie mediawijsheid te bevorderen. Berkhout vatte het begrip mediawijsheid als volgt samen: “Het vinden, begrijpen en maken van media in een door media gedomineerde samenleving.” Mediawijzer.net neemt zowel nieuwe als oude media in beschouwing. “We proberen de nieuwe media te duiden in de context van de oude media. Beide draaien immers om het overbrengen van boodschappen”, verduidelijkte Berkhout.
Mediawijzer.net waardeert ook de artistieke en creatieve waarde die in media terug te vinden is. Berkhout benadrukte een positieve benadering na te streven: “We willen niet alleen maar waarschuwen, uitleggen en wijzen op de gevaren, maar ook de mogelijkheden en kansen aangeven. Hoe kun je media gebruiken voor je eigen welzijn of simpelweg om leuke dingen te doen?” Tot slot onderstreepte Berkhout het maatschappelijk belang: als je niet kunt volgen wat er om je heen gebeurt, functioneer je onvoldoende om goed aan de maatschappij te kunnen deelnemen. Mediawijsheid is geen hype of luxe, maar van maatschappelijk belang.

» Lees het verslag van deze inspirerende middag

Impressie door leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap
Leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap, uit klas 2 Havo/Atheneum hebben in het kader van het vak Moderne Media (een van de 11 gepresenteerde projecten) een impressie gemaakt van de bijeenkomst. Onder leiding van hun docent Peter van Dam zijn ze aan de slag gegaan met het filmen en monteren. De opnames zijn gemaakt door Cecile Trooster, Tessa Kraijer, Pim Zomer en Bart Jan Ruiter. De editing is verzorgd door Bart Jan Ruiter en Ditmar Visser.
» Zie hier het resultaat!

Heeft u deelgenomen aan deze bijeenkomst?
We zijn erg benieuwd naar uw mening!
» Ga naar het evaluatieformulier

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.