×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 5 december 2011 | 34x bekeken | Leestijd: 1 minuut

“Ict-geletterdheid is voor iedereen haalbaar”

Wilma Westenberg presenteerde de skill ict-geletterdheid tijdens TEDxYouth op zondag 20 november. Westenberg is één van Kennisnet’s 21 Learners: 21 jongeren die in gespekken met beleidsmakers, werkgevers, schoolleiders en leraren zoeken naar vaardigheden die zij in de 21e eeuw nodig hebben. Westenberg blogde over ict-geletterdheid en haar presentatie bij TEDxYouth.Dit blog is te lezen op Innovatie.kennisnet.nl:

“Zondag 20 november vond voor de tweede keer TEDxYouth plaats in Amsterdam. Net als vorig jaar keek ik hier erg naar uit. Dit jaar zou het echter iets anders gaan: een workshop waar de jongeren normaal gesproken aan deel kunnen nemen, heb ik dit jaar zelf gegeven samen met de 21 Learners en Kennisnet.

21 Learners
De 21 Learners of the 21st century is een project wat sinds een half jaar loopt en waar ik voor uitgenodigd ben. Wij, de 21 Learners, zijn in gesprek gegaan met beleidsmakers, werkgevers, schoolleiders en leraren om te kijken hoe we de benodigde vaardigheden van de 21e eeuw op een goede manier kunnen toepassen in het onderwijs.

Presenteren op TEDxYouth
En zo stonden we dus tijdens TEDxYouth voor een zaal onze skills te presenteren. Samen met Sven heb ik de skill ict-geletterdheid gepresenteerd. Allereerst kregen we 2 minuten de tijd om duidelijk te maken waarom ict-geletterdheid belangrijk is in de 21e eeuw. Dit hebben Sven en ik gedaan door een paar stellingen voor te leggen, waar het publiek het mee eens of oneens kon zijn. Vervolgens vroegen we enkele mensen uit de zaal om hun mening met ons te delen. Er bloeide al een mooie discussie op en er kwamen belangrijke punten naar voren.

Challenge ict-geletterdheid
Nadat alle skills aan bod waren gekomen, was het tijd om uitgebreider in te gaan op de skills. De mensen uit de zaal werden in groepjes verdeeld en verspreid over de verschillende skills. Alle groepjes gingen op zoek naar dé oplossingen voor de skills. Samen met Michael van Kennisnet hebben we de challenge ict-geletterdheid geleid.

We waren het er al gauw over eens dat ict-geletterdheid belangrijk is in het onderwijs. Door middel van opdrachten, projecten en andere activiteiten moet deze skill toegepast worden in het onderwijs. Ict-geletterdheid is voor iedereen haalbaar en tevens een geweldige uitkomst voor mensen met een beperking. De scholen moeten goed functionerende internetverbindingen beschikbaar stellen en hulpmiddelen zoals een laptop of iPad toestaan.”

Lees het hele blogartikel

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.