×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 1 juli 2010 | 36x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Ibi: digitale vragendienst van de bibliotheek

Vanaf 1 juli 2010 kan iedereen vragen stellen over allerlei mogelijke onderwerpen met ibi, de digitale vragendienst van de bibliotheek. De bibliotheek beantwoordt elke vraag en de deelnemers kunnen ook elkaars vragen beantwoorden. Niet alle antwoorden zijn op het internet of in boeken te vinden. Onder het motto ‘Deel je kennis’ nodigen de bibliotheken de nieuwsgierige burger uit om mee te doen.Net als in Al@din kunt u in ibi vragen stellen over de meest uiteenlopende onderwerpen. De vragen blijven in ibi 4 weken openstaan, zodat meerdere beantwoorders kunnen reageren. Na 4 weken krijgt de vraagsteller een uitnodiging om het beste antwoord te kiezen en gaat de vraag naar de rubriek Opgelost.

Via het emailadres wordt de vraagsteller op de hoogte gehouden van de antwoorden die op zijn/haar vraag worden gegeven.
Vragen over de bibliotheek, zoals reserveren, verlengen, enz. kunt u het beste rechtstreeks aan uw eigen bibliotheek stellen, omdat ibi niet kan zien bij welke bibliotheek u eventueel bent aangesloten.

Al@din was sinds 2003 de digitale vragenrubriek van de openbare bibliotheken in Nederland. Een landelijke netwerk van informatiespecialisten zorgde voor de beantwoording van de vragen. Per 1 juli 2010 stopt Al@din.

(Redactie update 4-9-2017: de digitale vragendienst is opgeheven)

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.