×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 12 januari 2010 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Hyves-portemonnee gevuld via iDeal  

New York Pizza, Spare Rib Express, de Wolf Cinema Group en Van der Valk zijn de eerste grote partijen die klanten laten bestellen en betalen met Hyves. Gebruikers kunnen straks via iDeal geld op hun Hyves-account zetten.Wie beschikt over een account bij de netwerksite en over een mobiele telefoon met internet kan op Hyves een bankrekening openen. Volgens Misset Horeca komt de betaalwijze daarmee voor ongeveer een miljoen Nederlanders beschikbaar.

Zoeken, boeken en betalen
Zolang het saldo toereikend is, kunnen mobiele Hyvers bestellingen doen bij de genoemde bedrijven. Van der Valk gaat last minute hotelkamerboekingen aanbieden, die mensen via Hyves kunnen zoeken, boeken en betalen.

Voor de betaaloptie werkt Hyves samen met de Rabobank, die een jaar geleden met het Groningse bedrijf Itis de mobiele horecatoepassing MyOrder op de markt bracht.

Kritische massa
Rabobank en Hyves willen onder de vlag van het netwerk bouwen aan een crossmediale betaaltoepassing die een miljoenenpubliek bereik. De bank levert het MiniTix-platform, waar de diensten op draaien, Hyves de kritische massa. Dat vertelden betrokken partijen eind november aan Twinkle.

Yme Bosma, manager business development & partnerships bij Hyves, speculeerde toen al over een lancering tijdens de nu lopende Horecava: ‘De horecawereld sluit goed aan bij de belevingswereld van onze leden, die elkaar graag in de kroeg ontmoeten.’

Virtuele portemonnee
De gister gepresenteerde bestel- en betaaltoepassing is slechts het eerste resultaat van de samenwerking tussen Rabobank en Hyves, dat een virtuele portemonnee koppelt aan alle circa 8 miljoen Nederlandse accounts. Bosma zei in gesprek te zijn met tal van ondernemers ‘in de online en offline wereld’, waaronder een aantal webwinkeliers.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.