×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 30 mei 2011 | 17x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Hyves ontwikkelt lespakket over social media voor het basisonderwijs

Afgelopen vrijdag heeft sociaal netwerk Hyves het eerste lespakket overhandigd aan Boris van der Ham, kamerlid van D66 en Remco Pijpers, directeur Stichting Mijn Kind Online. Het lespakket bevat tien lessen over het omgaan van kinderen met sociale netwerken. Leraren, mediacoaches en andere opvoeders kunnen het lespakket gratis downloaden en meteen gebruiken in de les.

Foto: Remco Pijpers en Boris van der Ham krijgen het Hyves lespakket overhandigd.

Gebruikers steeds jonger
“We zien dat sociale netwerkgebruikers steeds jonger worden, met het lespakket spelen we daarop in. Via de Nationale mediacoaches en de PABO’s gaan we het lespakket verspreiden onder scholen zodat zoveel mogelijk kinderen, maar ook volwassen Hyvers hiermee in aanraking komen,” aldus Nine Ludwig, hoofdredacteur Hyves.

Kamerlid Boris van der Ham reageerde enthousiast: “De social-media is een verrijking voor veel jongeren. Om er goed gebruik van te kunnen maken, is goede voorlichting van groot belang. Heel goed dat bedrijven als Hyves dit zelf oppakken. Een uitstekend initiatief!”

Veiligheid
Hyves besteedt al sinds het begin aandacht aan veiligheid. Zo is de ‘dit is niet OK’ knop, waarmee Hyvers content kunnen rapporteren al meer dan 5 jaar oud. Bij Hyves werken sinds geruime tijd twintig community managers per dag die zeven dagen per week alle vragen binnen 24 uur beantwoorden. Sinds een aantal jaar voert Hyves met lokale en internationale sociale netwerken op Europees niveau overleg, onder andere in de taskforce Safer Social Networking.

Lespakket
Het lespakket is ontwikkeld door Hyves, Stichting Mijn Kind Online en het Belgische Sensoa en getest met verschillende PABO docenten. Het lespakket is ontwikkeld voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Elke drie maanden zal het onderwijsmateriaal worden herzien, zodat altijd wordt uitgegaan van de laatste ontwikkelingen.

Download het Hyves-lespakket

[update: deze website is niet meer online]

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.