×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 13 april 2010 | 7x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Hoe security professionals hun kinderen monitoren

Zijn security professionals beter in staat om hun kinderen te monitoren dan doorsnee ouders of kiezen ze voor een andere aanpak? Die vraag stelde CISSP en security consultant Martin McKeay aan verschillende collega’s en vakgenoten. Daaruit blijkt dat IT’ers waarde hechten aan een ouderlijke relatie, maar dat sommigen toch stiekem hun kinderen monitoren. De meeste professionals kiezen voor een open en eerlijke discussie, gecombineerd met wat ouderlijk toezicht via software als Net Nanny. Toch vindt 25% van de experts die McKeay sprak het geen probleem om alle acties van hun kroost te monitoren, zonder dat die hiervan op de hoogte zijn.

Vertrouwen
“Ik had verwacht dat mensen in de security gemeenschap de gevaren van het geheim monitoren zouden beseffen. Maar als het gaat om je kinderen, denk ik dat de meeste ouders zich meer zorgen over de veiligheid van hun kinderen maken dan de potentiĆ«le gevolgen voor de relatie.” Het gaat dan om een vertrouwensbreuk als het kind beseft dat hij bespioneerd wordt.

McKeay vindt dat zowel stiekem als openlijk, maar teveel monitoring, de privacy van het kind schendt. Hij is dan ook voorstander om de kinderen fouten te laten maken. Als ze niet de ruimte krijgen om de fout in te gaan, leren ze niet de vaardigheden die ze op het internet nodig hebben, zo merkt hij op. “Als kinderen niet leren om op het internet te leven wanneer ze thuis zijn waar ze veilig zijn, dan zullen ze het nooit leren, of op de harde wijze, als ze er zelf op uit trekken.”

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.