×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 5 april 2013 | 95x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Het Gouden Oog: prijs voor de beste lesvideo

De NTR roept de nieuwe onderwijs mediaprijs Het Gouden Oog in het leven voor innovatieve docenten in het basis- en voortgezet onderwijs die op creatieve wijze hun lessen met video weten te verrijken. De prijs wordt uitgereikt op 2 oktober 2013, tijdens de Nationale OnderwijsWeek, aan de docent die de beste lesvideo heeft gemaakt.

Innovatie en kwaliteitsverbetering

De NTR wil innovatie en kwaliteitsverbetering in het onderwijs stimuleren en de kansen van nieuwe media ten volste benutten, samen met onderwijs. Ben Groenendijk, hoofdredacteur Jeugd, Educatie en Geschiedenis bij de NTR: “Het succes van Schooltv ligt juist in die nauwe samenwerking met het onderwijs. Met het  50-jarig bestaan van Schooltv dit najaar blikken we natuurlijk terug, maar richten we onze blik vooral op de toekomst. Vandaar, een onderwijs mediaprijs met het oog op gezamenlijke innovatie.”

Wat moet je doen voor Het Gouden Oog?
Kies een onderwerp of probleemstelling binnen jouw vak, aansluitend op jouw lesprogramma. Maak een filmpje van maximaal 7 minuten waarin de uitleg of oplossing op een pakkende en educatieve manier wordt gepresenteerd. Er kunnen filmpjes worden ingestuurd door leraren én aankomend leraren in het basis, -en voortgezet onderwijs in 4 categorieën:

  1. Zaakvakken
  2. Technische vakken/scheikunde
  3. Rekenen/wiskunde
  4. Taal/talen

Voor je inzending kun je onder meer gebruikmaken van beeldmateriaal uit de Schooltv-beeldbank. De beste inzendingen worden op de Schooltv Beeldbank geplaatst.

Bekijk de spelregels en voorwaarden van Het Gouden Oog

Prijs en uitreiking

Uit ieder van de 4 categorieën wordt een winnaar gekozen. Zij krijgen een speciale masterclass ‘videomaken’ bij de NTR aangeboden. De ultieme winnaar van het Gouden Oog wordt gekozen door een vakjury van vooraanstaande didactici en audiovisueel experts. De NTR Onderwijs Mediaprijs ‘Het Gouden Oog’ zal worden uitgereikt op 2 oktober 2013, tijdens de Nationale OnderwijsWeek, aan de docent die de beste lesvideo heeft gemaakt.

Deadline
Je kunt jouw filmpje tot 5 september 2013 insturen (de sluitingsdatum van de prijsvraag is verruimd). Hoe doe je mee? Lees hier de spelregels en voorwaarden.

Ga naar de website van Het Gouden Oog


Reacties 1

  1. Micky Devente

    Het Gouden Oog uitgereikt aan de winnaar Roeland Hiele, wiskundedocent van scholengemeenschap CSG De Goudse Waarden in Gouda. Hij won de NTR Onderwijs Mediaprijs voor de beste lesvideo voor zijn lesvideo over de hoogtelijn van een driehoek. Roeland legde de problematiek in drie minuten uit, wat in een boek niet kan. Lees hier het nieuwsbericht van de NTR.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.