×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 27 april 2010 | 211x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Het belang van verstandig imago-management

Een rapport over hoe je verstandig omgaat met je eigen online identiteit en die van anderen.Afgelopen maand verscheen een rapport over hoe mensen omgaan met hun persoonsgegevens op internet, van SURFdirect, de Digitale Rechten Expertise Community van SURF.

Het verslag heet ‘Image-building op het internet: houd greep op je digitale identiteit’, waarin richtlijnen zijn opgenomen voor studenten en wetenschappers over hoe je verstandig kunt omgaan met je eigen digitale identiteit èn die van anderen. Deze tips zijn natuurlijk voor een veel bredere groep interessant.

Conclusie is dat je het beste heel bewust aan je online imago kunt bouwen. Dat is nu nog geen overbodige boodschap, zo blijkt.

Online imago
Een belangrijk deel van iemands imago als (toekomstig) professional wordt bepaald door wat er over hem of haar op het internet te vinden is. Sollicitanten worden op internet opgezocht. Journalisten zoeken deskundigen over een actueel onderwerp vaak via internet. Populariteit van medestudenten wordt vaak afgemeten aan het aantal vrienden op Hyves en wie dat zijn. En als er over iemand helemaal niets op het internet te vinden is, zegt dat ook wat.

Privacybeleid sociale netwerken
Het rapport biedt ook een overzicht van de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van Hyves, Facebook en LinkedIn. Uit onderzoek naar deze gebruiksvoorwaarden blijkt dat regels voor de omgang met persoonsgegevens ingewikkeld zijn en ondoorzichtig zijn geformuleerd. Persoonlijke gegevens worden bovendien commercieel geëxploiteerd. Ook is bij sociale netwerken geen duidelijkheid over de beveiliging van gegevens, zoals de maatregelen tegen verlies, diefstal of oneigenlijk gebruik. In exoneratieclausules en disclaimers wordt bijvoorbeeld alle aansprakelijkheid van de hand gewezen. Bij oneigenlijk gebruik of misbruik van persoonlijke gegevens is het dus lastig sociale netwerksites daarop aan te spreken.

Bron: » Vives
» Het gehele rapport
» Een korte flyer met tips

Meer informatie: www.surf.nl/privacy

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.