×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 24 juni 2013 | 19x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Herinnering: Schrijf je in voor MediaMasters 2013

Voor het basisonderwijs staat de zomervakantie bijna voor de deur. Maar wil je met groep 7 en 8 (ook) in schooljaar 2013-2014 aan de slag met mediawijsheid? Schrijf je dan in voor het spannende interactieve mediaspel MediaMasters 2013. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (22 tot en met 29 november 2013) laten duizenden leerlingen zien hoe mediawijs ze zijn.

MediaMasters 2013
Vorig jaar lieten meer dan 40.000 leerlingen met Mediamasters zien hoe mediawijs zij zijn. In 2013 komt Mediawijzer.net met een nieuwe editie. De leerlingen worden aan het begin van de week voor een uitdaging gezet. Lukt het ze dit doel te behalen? Slim omgaan met media, creativiteit en doorzettingsvermogen zijn hierbij onmisbaar. Samen met hun klas gaan leerlingen aan de slag met media. Met de hulp van opvoeders, leerkrachten en bibliotheken ervaren leerlingen met MediaMasters de kansen van media en worden ze tegelijkertijd uitgedaagd om alert en kritisch te zijn. Hoe presenteer je jezelf op internet? Hoe vind je betrouwbare informatie? Hoe maak je een blog? Leerlingen zullen deze vragen, zowel in de klas als thuis, met behulp van de bijbehorende MediaMissies oplossen.

Inschrijven
MediaMasters is onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond van leerlingen uit te spelen. MediaMasters kost gedurende de week slechts 1 uur per dag en vereist een digibord. Meedoen is kosteloos. Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2013.

>> Meld je aan voor MediaMasters 2013

Trailer MediaMasters 2013

Week van de Mediawijsheid 2013
MediaMasters wordt gespeeld in de Week van de Mediawijsheid (22 tot en met 29 november 2013). Dit jaar is het thema: ‘Media verrijken je leven!’. Als we het over media en kinderen hebben, gaat het momenteel vaak over de negatieve ervaringen die kinderen met media opdoen: grooming, pesten, gameverslaving, socialbesitas, eenzaamheid, etc. Dat media juist ook veel kansen bieden voor kinderen krijgt vaak minder aandacht. Door kinderen wegwijs te maken in hun mediagebruik en te leren reflecteren op hun mediagedrag ontwikkelen ze al op jonge leeftijd de competenties om alle kansen van media te benutten. Zoals het behalen van doelen, creativiteit ontplooien, toegang tot informatie en contact met anderen. 
Daarom staat de laatste week van november volledig in het teken van hoe mediawijze kinderen, hun ouders en opvoeders media kunnen inzetten voor hun (persoonlijke) ontwikkeling en functioneren. Kijk voor meer informatie op de website van de Week van de Mediawijsheid.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.