×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 21 februari 2012 | 48x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Tips voor Android- en iPad-apps in het basisonderwijs

Langzaamaan komen er steeds meer tablets de klaslokalen binnen. Welke apps zijn nu bij uitstek geschikt voor gebruik in de klas en wat zijn praktische tips bij het gebruik van tablets in de klas? Tessa van Zadelhoff maakte voor Kennisnet een overzicht van handige Android- en iPad-apps die u kunt inzetten in het basisonderwijs.

Ter informatie: (i) betekent dat het om een iPad-app gaat; (a) staat voor Android app.

Onderbouw
Dat kinderen al heel jong overweg kunnen met een touchscreen is inmiddels wel duidelijk geworden. Het aantal educatieve apps voor jonge kinderen groeit dan ook in een snel tempo. Juf Jannie heeft zelf drie apps (i) ontwikkeld, maar geeft op haar site daarbij ook nog knutseltips, kleurplaten en reviews van andere apps.

In de apps van Toca Boca (i) ben je kapper, kok, dokter of heb je een speelgoedwinkel. In de kapsalon kun je eindeloos experimenteren met kapsels, er foto’s van maken en deze bewaren op je iPad.

Digitale prentenboeken komen ook steeds vaker als app uit. Lees vooraf de recensie in de appstore om meer te weten te komen over de interactiviteit, er zit veel verschil in. Een paar goede voorbeelden zijn Het avontuur van Mika, Timo en het toverboek, De gelukkige olifant en Het Lettercircus voor de iPad. Voor Android is er helaas minder keus.

Lees het hele artikel met meer tips op Leerkracht.kennisnet.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.