×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
zondag 30 mei 2010 | 35x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Handig met Internet

De aanleiding voor dit project zijn de problemen die senioren ondervinden met het zoeken en interpreteren van informatie afkomstig van nieuwe media. Het project bestaat uit het ontwikkelen en uitvoeren van een educatie- en informatieprogramma. 370 SeniorWeb-leercentra bieden een cursus mediawijsheid aan.

Organisatie: SeniorWeb i.s.m. Vereniging van Openbare Bibliotheken en lokale bibliotheken

Website: www.seniorweb.nl/handigmetinternet

Doelgroep: senioren

Het doel van dit project is het vergroten van informatievaardigheden bij senioren, zodat deze doelgroep zich zelfstandig kan redden in de informatiemaatschappij. Beoogde gevolgen van het project zijn het verhogen van het plezier van het werken met multimedia-informatie, het verminderen van angst om hiermee om te gaan en tot slot een sterkere verbondenheid en zelfverzekerde omgang met de informatiemaatschappij.

De aanleiding van dit project zijn de problemen die senioren ondervinden met het zoeken en met name interpreteren van informatie afkomstig van nieuwe media. Het project bestaat uit het ontwikkelen en uitvoeren van een educatieprogramma. Het educatieprogramma bestaat uit cursussen/workshops in de 370 SeniorWeb-leercentra in het hele land waarmee senioren kennis en vaardigheden over omgaan met internet kunnen verwerven.

Met dit educatieprogramma worden senioren geschoold in de informatievaardigheden: beter zoeken, beter informatie filteren, beter informatie beoordelen (met name op betrouwbaarheid) en informatie ordenen.

Naast het educatieprogramma zullen informatievaardigheden ook regelmatig aan bod komen in informatieve artikelen op de website en in het magazine van SeniorWeb.

Gerelateerde informatie:
Boek ‘Handig met internet’

Bijlagen
Eindverslag opgeleverde producten Handig met Internet.pdf
Handig_met_Internet_ docentenhandleiding.pdf
Vooronderzoek_Samenvatting_enquete_internetgebruik_senioren.doc

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.