×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 21 maart 2011 | 5x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Gratis webinars over cloud computing

Cloud computing breekt door. Maar er zijn nog veel vragen en onduidelijkheden. Het Noord-Hollandse Uniserver organiseert een aantal praktische webinars. ‘Doe mee en leer hoe je in een paar seconden met de muis je eigen cloud bij elkaar klikt’, aldus de provider.

Cloud computing is voor het mkb een uitkomst. Dat inzicht begint langzaam door te dringen. Maar het kan sneller. Daarom organiseren wij een serie gratis webinars. Iedereen is welkom.’

Dat zegt Hugo van Diepen, oprichter en directeur van Uniserver. Van Diepen richt zich tijdens de webinars vooral op de infrastructurele kant van cloud computing, op IaaS (Infrastructure-as-a-Service).

‘We krijgen veel vragen over virtualisatie, over virtual hosting, over security, back-ups en vpn. Tijdens de interactieve webinars zullen we uitleg geven en vragen beantwoorden. De deelnemers zijn na afloop goed geïnformeerd. Ze weten waar ze op moeten letten als ze een keuze maken. En ze zijn in staat zelf hun eigen cloud te maken en te managen.’

Maar ook de managementkant komt aan bod. ‘Ondernemers hebben nu eenmaal andere vragen dan techneuten. Ook voor hen hebben we een aantal interessante onderwerpen. Bijvoorbeeld over kosten en baten.’

Self-service
Een belangrijk aspect van cloud computing is self-service: zelf aan de knoppen zitten en bepalen wat je wanneer nodig hebt. “Ook daar besteden we aandacht aan. Ik laat zien hoe je vanuit een innovatieve beheerportal virtuele servers, verwerkingscapaciteit, bandbreedte en storage aanmaakt en beheert. Een kind kan de was doen,” zegt Van Diepen.

Elke week is er een interactieve webinar. Het eerste webinar is op 29 maart, van 15:00 tot 16:00 uur. Na afloop kunnen de webinars nog gedurende 1 maand bekeken worden. Deelname is gratis. Kijk voor het programma op de website van Uniserver.

Vragen
Heeft u specifieke vragen over cloud computing? Stuur een e-mail naar h.vandiepen (at) uniserver.nl. Hij zal uw vragen beantwoorden tijdens een van de webinars. Ook tijdens de webinar kunt u vragen stellen.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.