×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 10 mei 2011 | 395x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Gratis computercursus voor kinderen van minima

Hogeschool Utrecht (HU) en de gemeente Utrecht organiseren voor de zesde keercomputercursussen voor kinderen, in het kader van de regeling CompU4school!. Utrechtse kinderen die volgend schooljaar naar de brugklas gaan en een U-pas hebben, kunnen een gratis computer aanvragen bij de gemeente.

Voorwaarde
De computer is niet zomaar te krijgen. HU en de gemeente stellen een aantal voowaarden. Eén daarvan is dat de kinderen een computercursus volgen die door medewerkers van de afdeling ICT en Faciliteiten van Hogeschool Utrecht wordt georganiseerd. De HU verwacht dit jaar ruim 380 kinderen over de vloer te krijgen die een cursus gaan volgen. De cursus duurt anderhalf uur en is verdeeld over vier zaterdagen in de maanden mei en juni.

Mediawijs aspect
Peter Porrio, ICT adviseur bij Hogeschool Utrecht coördineert de computercursussen. Peter Porrio: “Tijdens de cursus behandelen we onderwerpen die belangrijk zijn bij het werken met een computer, zoals bescherming tegen virussen, informatiebeveiliging en privacy op het internet. De reacties zijn enthousiast, zowel van de deelnemende kinderen als van mijn collega’s die hier vrijwillig aan meewerken.”

Regeling CompU4school!
De regeling CompU4school! bestaat sinds 2006 om ervoor te zorgen dat leerlingen uit gezinnen met een minimuminkomen mee kunnen komen. Sindsdien hebben bijna 1800 kinderen thuis een computer met internet gekregen. Daar komen ieder jaar ongeveer 350 kinderen bij. De regeling is dit jaar aangepast. Tot nu werd maximaal één computer per gezin verstrekt. Inmiddels zijn echter de eerste computers die in 2006 zijn uitgereikt verouderd en komt het voor dat in een gezin opnieuw een brugklasser in aantocht is. Voor deze gezinnen is het nu mogelijk om opnieuw een computer aan te vragen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente utrecht.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.