×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 27 oktober 2009 | 9x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Google Social Search

Google integreert sociale zoekresultaten in de eerste resultatenpagina. Relevante informatie uit sociale netwerken wordt gekoppeld aan zoekopdrachten.De zoekmachinegigant trekt met Social Search data binnen uit sociale netwerken als Twitter en Facebook die gekoppeld zijn aan het Google-profiel van de gebruiker. De functie is in de zoekmachine gebouwd omdat informatie afkomstig van vrienden vaak wordt gezien als erg relevant, en betrouwbaar.

Google Social Search is een experiment van Google Labs. Dat betekent dat de functie door de gebruiker moet worden aangezet. Als voorbeeld haalt het team van ontwikkelaars een zoekopdracht naar New York naar voren. In de onderste zoekresultaten verschijnt op de voorpagina een blog van een vriend die schrijft over de stad onder de kop ‘Results from people in your social circle for New York’.

Ook Reader bij resultaten
Ook zou Social Search volgens Google handig zijn om bijvoorbeeld producten te vergelijken. Als een vriend op Friendfeed heeft geschreven over het overstappen van een BlackBerry naar de iPhone, dan is dat erg relevante informatie voor een gebruiker, zo redeneert het Social-team.

De privacy wordt afgedekt door de gebruiker in staat te stellen zelf te bepalen welken netwerken hij aan zijn Google-profiel hangt. Om een sociaal netwerk of dienst uit te sluiten moet die los worden gekoppeld van het profiel.Ook wordt er alleen gebruik gemaakt van openbare informatie. Om de functie te laten werken moet de gebruiker ingelogd zijn. Naast sociale netwerken worden er ook artikelen uit Google Reader weergegeven als sociale resultaten en worden chat-contacten van Google Talk toegevoegd aan de ‘sociale cirkel’.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.