×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 29 juni 2011 | 1x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Google lanceert eigen sociale netwerk Google+

Na bekende sociale netwerksites als Hyves en Facebook is er een nieuw netwerk op de markt: Google+. Zoekgigant Google lanceerde haar eigen sociale netwerk. Google+ is momenteel nog alleen beschikbaar voor een kleine testgroep, maar wordt later toegankelijke voor het grote publiek. Google probeert met haar nieuwe dienst de concurrentie aan te gaan met Facebook.

Vernieuwde manier van delen
Google wil mensen met Google+ op een andere, nieuwe manier informatie met elkaar laten delen. Google+ lijkt qua functionaliteiten op andere sociale netwerksites. Deze functionaliteiten zorgen ervoor dat op een heel gerichte manier status updates, foto’s en andere informatie kan worden gedeeld binnen een omgeving.

Kringen
Google+ stelt gebruikers in staat om van alle bekende contacten kleine groepen in te richten. Deze functionaliteit wordt “Kringen” (Circles) genoemd. Zo kan specifieke informatie snel binnen een groep worden gedeeld zonder dat andere contactpersonen binnen een netwerk daar weet van hebben. Deel bijvoorbeeld familiefoto’s alleen met familie of vakantiefoto’s alleen met vrienden.

Hangouts
Een andere functionaliteit die aan Google+ is toegevoegd is “Hangouts”. Netwerksites, zoals Facebook, zijn vaak automatisch ingesteld waardoor gebruikers bijvoorbeeld altijd zijn aangemeld om te chatten. Hangouts zorgt ervoor dat gebruikers zelf aangeven of ze beschikbaar zijn om bijvoorbeeld te videochatten of samen naar YouTube te kijken.

Sparks
Google Sparks moet ervoor zorgen dat gebruikers automatisch informatie tot zich krijgen die aansluiten op hun intresses. Sparks zoekt naar video’s en artikelen die een gebruiker misschien leuk vindt, zodat er, wanneer hij of zij er tijd voor heeft, altijd iets is om te bekijken, te lezen en te delen.

Succes
Hoe groot de slagingskans is van Google+ valt moeilijk te zeggen. Google lanceerde eerste bijvoorbeeld Google Buzz, maar werd nauwelijks gebruikt. Daarnaast zijn bestaande sociale netwerksites, zoals Facebook en Twitter, al razend populair. Heeft de gebruiker wel zin om nog een netwerkprofiel te onderhouden?

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.