dinsdag 5 juli 2011 | 135x bekeken | 0x gedeeld

Google+ beperkt het delen van privé-berichten

Na de introductie van haar eigen sociale netwerk Google+ ontving zoekgigant Google al gauw kritiek over de privacy instellingen. Teveel persoonlijke informatie zou zichtbaar zijn voor ongewenste bezoekers. Als reactie blokkeert Google het verder verspreiden van berichten en foto’s die alleen met een beperkt aantal vrienden op Google+ worden gedeeld.

Controle over berichten
Software-ontwikkelaar Kelly Ellis van Google geeft in een korte video op haar Google+-pagina een korte toelichting op de recente ontwikkelingen. Gebruikers kunnen de functies om te reageren op berichten of deze te delen te allen tijden uitschakelen. “Berichten die zijn beperkt tot een groep mensen zijn vanaf volgende week niet meer publiekelijk te delen. Dit is erg belangrijk voor ons. Op Google moet je controle hebben over wie je berichten ziet”, aldus Ellis. Hiermee hoopt Google in te spelen op de kritieken die onlangs werden geuit op de privacykwesties.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.