×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 9 mei 2011 | 3x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Gloednieuwe online Mediawijsheidwinkel geopend voor professionals

De Nationale Academie voor Media & Maatschappij opent vandaag officieel de gloednieuwe website Mediawijsheidwinkel.nl en biedt via deze site deskundigheidsbevordering rondom mediawijsheid aan gericht op professionals uit onderwijs, bibliotheek, mediatheek, politie/justitie en jeugdzorg. Hiermee zet de Nationale Academie voor Media & Maatschappij een belangrijke volgende stap in het ondersteunen van professionals bij het verbeteren van de mediawijsheid van jeugd, ouders en collega’s.De invloed en de rol van de media in het leven van de jeugd is in de laatste 20 jaar enorm toegenomen. De maatschappelijke discussie over dit thema laat de zorg zien van overheid en opvoeders over de eventueel schadelijke effecten van de media en over de gebrekkige begeleiding die de jeugd op dit vlak krijgt in Nederland. Zowel de politiek, het onderwijs als ouders achten het wenselijk de mediawijsheid van jeugd te verbeteren.

Mediawijsheid
De Raad voor Cultuur schreef het advies `Mediawijsheid, de ontwikkeling van nieuw burgerschap’, waarin de raad het belang van mediawijsheid benadrukt in de maatschappij; “Leren hoe je bewust, kritisch en actief kunt bewegen in een fundamenteel gemedialiseerde wereld”. Mediawijsheid is nodig om goed te kunnen functioneren in deze maatschappij waarin wij zeer afhankelijk zijn geworden van media.

Mediawijsheidwinkel
De Nationale Academie voor Media en Maatschappij stelt zich tot doel de mediawijsheid van jeugd, ouders en hun opvoedprofessionals actief te verbeteren. De Academie biedt deskundigheidsbevordering voor een brede doelgroep van (opvoed)professionals zoals ouders, leerkrachten en docenten, bibliotheek- en mediatheek medewerkers, jeugdhulpverleners, politiemensen en anderen die dagelijks met jeugd in contact staan. Via de Mediawijsheidwinkel biedt de Academie iedereen die op een professionele wijze de mediawijsheid van jeugd wil verbeteren, de kans om extra expertise te vinden. Elk van de diensten of producten biedt laagdrempelig, niet oordelend en positief, informatie over mediawijsheid. De Mediawijsheidwinkel biedt naast publicaties, boeken, DVD’s en lesmaterialen, innovatieve trainingen en opleidingen. Nieuw zijn de Mediawijsheid Masterclasses, die in aanstaand najaar van start gaan en plaatsvinden in de OBA te Amsterdam.

Nationale Academie voor Media en Maatschappij
De Nationale Academie voor Media en Maatschappij is een initiatief van Stichting Media Rakkers en Stichting De Kinderconsument, opinieleiders op het gebied van jeugd en media in Nederland. Zij zijn beiden al jaren actief in het verbeteren van mediawijsheid van kinderen, jongeren en hun professionele opvoeders en zijn ook de initiatiefnemers van de zeer succesvolle Nationale Opleiding MediaCoach, waar zij een aanzienlijke subsidie voor ontvingen van het Leonardo da Vinci fonds van de Europese Commissie.

[Update door de redactie: deze website is niet langer actief]

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.