×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 14 december 2012 | 24x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Gezocht: vmbo-brugklassen voor effectiviteitonderzoek Pestkoppenstoppen.nl

Pestkoppenstoppen.nl is op zoek naar enthousiaste vmbo-brugklassen die mee willen doen aan een effectiviteitsonderzoek. ‘Pestkoppenstoppen’ is een laagdrempelig online advies op maat voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar die geholpen willen worden bij negatieve (cyber)pest gebeurtenissen.

Hoe gaat Pestkoppenstoppen te werk?
Kinderen krijgen in de klas als huiswerk de opdracht om online een korte selectievragenlijst in te vullen. Docenten investeren hierin maximaal 10 minuten lestijd. Is een kind geschikt voor deelname? Dan volgt automatisch de rest van het programma. Kinderen die mee willen doen vullen na goedkeuring van deelname hun e-mailadres in zodat een persoonlijke pagina en een wachtwoord kan worden gecreëerd. Dit e-mailadres wordt ook gebruikt om deelnemers te waarschuwen als het volgende advies klaar staat.

Advies op maat
Na het invullen van een vragenlijst ontvangen de deelnemers via de website 3 adviezen op maat. Deze adviezen bestaan uit gesproken tekst, filmpjes, plaatjes, stripverhaaltjes en worden door de digitale karakters mevrouw Vermeulen, Noa, Levi, Jessica en Mike aangeboden. De adviezen zijn bijvoorbeeld specifiek voor een bepaalde persoonlijkheid, manier van omgaan met pesten, niet-helpende gedachten et cetera. De vragen uit de vragenlijst dienen tevens als effectmaten . Bijvoorbeeld: is de deelnemer minder depressief/angstig?. Zo kan precies worden onderzocht welk van de 3 adviezen op welke manier effectief zijn.

Deelnemen
Het testen van Pestkoppenstoppen zal in april 2013 van start gaan en zal in totaal een jaar duren. Kinderen die aan de criteria voldoen beginnen met de adviezen verdeeld over 3 maanden. Een half jaar en een jaar na start wordt aan de deelnemers gevraagd om online enkele vragen te beantwoorden. De interventie wordt getest door een experimentele opzet met 3 condities. Uiteindelijk krijgt ieder kind toegang tot het advies op maat. Per conditie verschilt alleen wanneer ze dat ontvangen. Interesse? Mail naar niels.jacobs@ou.nl om je aan te melden

Betrokken partijen
Bij het effectiviteitsonderzoek zijn het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de Open Universiteit betrokken.

Afbeelding: Karakters Pestkoppen.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.