×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 18 april 2011 | 55x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Gewoon Speciaal Award voor ‘Sociaal op Stap’

Op 13 april vond de conferentie ‘Gewoon Speciaal’ plaats tijdens IPON 2011. Aan het einde van de dag werden de IPON Awards uitgereikt. Sociaal op Stap won de Gewoon Speciaal Award.

Sociaal op Stap als hulpmiddel
Een afspraak maken met de mentor, je melden bij de conciërge als je te laat komt op school, iemand gedag zeggen als je ergens binnenkomt. Voor de meeste mensen zijn dit vanzelfsprekende handelingen. Leerlingen met autisme hebben vaak grote moeite met dit soort situaties. Met sociale verhalen en stappenplannen bieden de website en app Sociaal op Stap deze leerlingen een krachtig hulpmiddel waarmee ze inzicht in sociale situaties krijgen. Het helpt jongeren met autisme te voorkomen om in een sociaal isolement terecht te komen. Elk stappenplan in Sociaal op Stap kan worden aangepast, zodat het aansluit bij de situatie van elke individuele gebruiker.

Een bijzonder maatschappelijk project
De CED-Groep, het Landelijk Netwerk Autisme en het Mooiste Contact Fonds willen met dit project de zelfredzaamheid en integratie van jongeren met autisme op school, tijdens stage/werk en in de maatschappij bevorderen. Zij hebben hun expertise gebundeld en kosten noch moeite gespaard om ‘SociaalOpStap’ te ontwikkelen met de jongeren zelf. Ruim 150 schoolgaande leerlingen met autisme in de leeftijdgroep 14-17 jaar zijn rechtstreeks betrokken bij de inhoud en ontwikkeling van de website en applicatie.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.