×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 28 maart 2011 | 34x bekeken

Gewelddadige games blijven te koop

Gewelddadige games mogen gewoon verkocht blijven worden. Winkels verkopen deze computerspellen steeds minder vaak aan te jonge spelers. Daarom lijkt het staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) verstandiger door te gaan met betere naleving van leeftijdsgrenzen dan met een verbod op de verkoop te komen. Dat heeft Teeven geantwoord op vragen van GroenLinks. Toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin dreigde nog met een verbod op de verkoop van heftige games als de branche de leeftijdsgrens van minimaal zestien jaar niet beter in acht ging nemen. Vooral warenhuizen en speelgoedwinkels verkochten games aan een veel te jong publiek.

Maar Teeven is al een stuk meer te spreken over inspanningen van de branche om jongeren niet te confronteren met beeldmateriaal dat schadelijk zou kunnen zijn. Dan gaat het niet alleen om games, maar ook om films en dvd’s.

Vooral de bioscopen, bibliotheken en speelgoedzaken verdienen een pluim, schrijft de staatssecretaris. Hij maakt zich nog wel zorgen om onder meer gameshops. Die nemen het nog niet zo nauw met de leeftijdsgrenzen. Toch is dit voor Teeven geen aanleiding om met een verbod te komen.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.