×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 7 maart 2013 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Get Online Week 2013 in het teken van de jeugd

De jaarlijkse Get Online Week vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 24 maart 2013. Het overkoepelende thema is dit jaar ‘YOUTH’. De campagne besteedt aandacht aan de manier waarop jongeren technologie kunnen inzetten om hun persoonlijke en professionele leven verder te ontwikkelen. Er vinden activiteiten door heel Europa plaats.

3 subthema’s
In 2013 verbreed Get Online Week haar horizon. Voorheen stond de campagne in het teken van mensen online krijgen die nog niets deden met internet. Dit jaar wil de campagne mensen wijzen op de mogelijkheden van technologie en internet om hun leven te verrijken met 3 subthema’s:

 1. My Digital Identity
 2. My eSkill Portfolio
 3. My Online Journey

My Digital Identity: aandacht voor jongeren
Get Online Week 2013 richt zich met name op jongeren. Er vinden verschillende activiteiten plaats waarmee hun manieren om te werken, leren en online communicatie een impuls krijgen. Daarnaast bouwen ze aan een sterke digitale identiteit en worden ze bewuster van het belang van online veiligheid. De activiteiten rond het thema ‘My Digital Identiy’ staan in het teken van:

 • Mediawijsheid
 • Sociale media
 • Internetveiligheid en privacy van gegevens

My eSkills Porflio: stimuleren van ict-studies
In de ict-branche is door heel Europa een behoorlijk gebrek aan goedopgeleide ict’ers, terwijl de vraag naar zulke werknemers per jaar groeit met 3%. Get Online Week 2013 wil daarom meer jongeren stimuleren om te kiezen voor die branche. De dreigende kloof tussen beschikbare vaardigheden en behoefte van de ict-branche kan mogelijk leiden tot 860.000 onvervulde vacatures in 2015. Rond het thema ‘My eSkills Portfolio’ zullen daarom activiteiten plaatsvinden op de gebieden:

 • Ontwikkeling van digitale vaardigheden
 • Digitale vaardigheden voor ondernemerschap en sociale innovatie
 • Carrièredagen

My Online Journey: nieuwe online gebruikers
Er is ook nog steeds een grote groep mensen die (nog) geen gebruikmaakt van de mogelijkheden van internet. Denk aan kleine kinderen en de senioren. Met het thema ‘My Online Journey’ brengt Get Online Week daarom jong en oud bij elkaar met verschillende activiteiten:

 • Kennismaking met internet en digitale vaardigheden voor nieuwe gebruikers en beginners
 • Kennsmaking met nieuwe e-diensten

ECP als Nederlandse partner
Vanuit Nederland houdt ECP zich bezig met activiteiten rond Get Online Week 2013.

Ga naar de website van Get Online Week

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.