×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 12 november 2010 | 54x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Genomineerden IPv6 awards bekend

Nog maar 215 dagen en dan zijn de Internetadressen op. De oplossing voor dat dringende probleem heet Internetprotocol versie 6 (IPv6). De Nederlandse TaskForce IPv6 vraagt hier aandacht voor door op 25 november aanstaande voor de tweede keer op rij de IPv6 awards uit te reiken. Veertien bedrijven en instellingen zijn momenteel genomineerd en maken kans op een award voor de beste operationele implementatie met IPv6. De TaskForce wil met de uitreiking van de awards aandacht vragen voor de noodzakelijke overstap van IPv4 naar IPv6.

De categorieën en genomineerden zijn:

  • Internet Service Providers: XS4all, Prolocation, Strato
  • Bedrijfsleven: GeenStijl, Netmatch, AVM
  • Overheid & Not-for-profit: Ministerie van Algemene zaken, Stichting Breedband Delft
  • Onderwijs & Onderzoek: Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente, Studenten Net Twente
  • Publicatie & Opleidingscurriculum: NGN, Startel, Pieter -Tjerk de Boer
  • Particulieren: Geen nominaties

In totaal heeft de TaskForce IPv6 dit jaar 30 aanmeldingen van implementaties ontvangen. In de categorie particulieren waren er helaas geen aanmeldingen. Bij het selecteren van de genomineerden heeft de jury gelet op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact.

Uitreiking van de awards
De uitreiking van de IPv6 awards 2010 vindt plaats op 25 november aanstaande om 13.15 uur tijdens het Jaarcongres ECP-EPN. De prijzen worden uitgereikt onder leiding van Erik Huizer, voorzitter van de TaskForce IPv6, en lopen uiteen van geldbedragen tot 15.000 euro tot aan een week lang consultancy of een laptop met een jaar lang mobiel internet. De prijzen die verbonden zijn aan de awards worden ter beschikking gesteld door SIDN, SURFnet, Stratix, Stichting NLnet, XS4all en KPN. Daarnaast deelt Geoff Huston, ’s werelds meest geraadpleegde bron over het opraken van IPv4, deze middag zijn visie over de toekomst van IPv6 met de aanwezigen.

Van IPv6 naar IPv4
De TaskForce IPv6 heeft de IPv6 awards in het leven geroepen om de voorlopers op het gebied van IPv6 te belonen en daarmee aandacht te vragen voor de overstap naar IPv6 . IPv6 gaat op korte termijn IPv4 vervangen. Het is dan ook belangrijk dat Nederlandse bedrijven, overheden, internet service providers, universiteiten, hogescholen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om deze overstap mogelijk te maken.

Wilt u de uitreiking van IPv6 awards 2010 bijwonen (kosteloos) dan verzoeken wij u aan te melden via www.jaarcongresecp-epn.nl, onder vermelding van ‘IPv6 awards’.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.