×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 10 augustus 2011 | 13x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Forse stijging aantal smartphonebezitters

Vier op de tien Nederlandse consumenten (42%) gebruikten in het tweede kwartaal van 2011 een smartphone. In het derde kwartaal van 2010 was nog 30% van de bevolking. Daarmee is het aandeel smartphone-gebruikers in Nederland flink gestegen. Dat blijkt uit het Dutch Smartphone User onderzoek Q2 2011 van Telecompaper. Het halfjaarlijkse onderzoek wordt uitgevoerd onder circa 19.000 respondenten.

Smartphones populairst onder jongeren
Smartphones worden met name gebruikt door jongeren; 60% van de leeftijdsgroep 15-29 heeft een smartphone. Uit het onderzoek van Telecompaper bleek dat van de groep respondenten in de leeftijdsgroep 60-64 slechts één op vijf een smartphone had. BlackBerry, gezien als een jongerentelefoon, groeide het sterkst het afgelopen jaar. Het marktaandeel van RIM (Research In Motion, het bedrijf achter de Blackberry) is nu gelijk aan dat van Samsung en Nokia op de Nederlandse markt. Zowel Apple als HTC hebben een groter aandeel postpaid gebruikers (vaste abonnementen) dan prepaid. Samsung heeft het grootste marktaandeel op het gebied van prepaid smartphones.

Providers
T-Mobile en Vodafone hebben de meeste smartphone klanten, zo blijkt uit het onderzoek. KPN en Hi volgen daarbij op enige afstand. T-Mobile had het grootste aandeel smartphone postpaid klanten (29%), terwijl Vodafone marktleider is op het gebied van prepaid gebruikers met een smartphone (32%). Hi en T-Mobile hadden de hoogste smartphone penetratie in verhouding tot de eigen base. Meer dan de helft van de customer base van Hi heeft een smartphone.

Lees het hele onderzoek ‘Smartphone usage grows over 30% in last year’

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.