×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 6 juli 2010 | 4x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Femke Halsema stopt tijdelijk met twitteren

Femke Halsema van GroenLinks liet gisteren weten tijdelijk niet te twitteren vanwege de formatie van het kabinet. Femke Halsema twittterde vanmorgen: ‘Nu zijn dit voorlopig ook mijn laatste tweets. Om een kwetsbaar formatieproces alle kans te geven en het inhoudsloze gebabbel niet tot grote(re) hoogten te brengen, meld ik me even af. En ik hoop zo snel mogelijk goed(!) nieuws te kunnen brengen. P.S. Ik blijf wel alles lezen dus gedraag je 😉 Fijne zomer!’

Een verkeerde tweet is zo gemaakt (dat is ook de reden van het recent opgezette Politwoops), dus het is misschien niet zo gek dat Halsema een tijdelijke twitterstop inlast. Het spontane van Twitter is er immers snel af.

Erwin Blom was het daar niet mee eens, en stuurde naar Femke Halsema het bericht: ‘Voelt alsof twitteren in verkiezingstijd slechts een campagnemiddel was dat aan de kant wordt gezet nu resultaat binnen is.’ En ondanks de twitterstop reageerde Halsema hier toch nog even op: ‘Flauw. Ik meld me tijdelijk af en geef daar ook een goede reden voor. De verkiezingen zijn ook al even geweest en ik twitter nog.’ Waar Blom weer op reageerde met: ‘Sorry, mijn cynisme kreeg de overhand. Tot na de formatie dan!’

Niet alleen Blom vond er wat van dat Halsema stopte. Op Twitter komen er heel wat meningen voorbij. Vooral het refereren aan ‘inhoudsloze gebabbel’ werd niet op prijs gesteld. Terwijl Halsema het waarschijnlijk vooral over haar eigen tweets heeft die tijdens zo’n belangrijke periode een betekenis krijgen die ze niet moeten krijgen. Halsema was ineens net zoals alle andere politici en adverteerders die twitter alleen inzetten tijdens een campagneperiode. Gezien de goede inzet van Halsema op Twitter (ze kreeg niet voor niets de prijs als beste twitterende politicus van 2010), is dat eigenlijk niet helemaal terecht.

Alexander Pechtold heeft laten weten dat hij wel gewoon blijft twitteren. Van Cohen en Rutte hoeven we geen veranderingen te zien, aangezien ze het netwerk nog niet (zelf) gebruiken.

Wat vinden jullie? Mogen politici tijdens een zo PR-kritische periode even een pauze inlassen, of moeten ze gewoon een beetje opletten en gewoon af en toe wat loslaten? Al is het maar een foto van de kroketten om drie uur in de nacht?

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.