×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 10 juni 2010 | 9x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Feestelijke ontbijtsessie met Van Bijsterveldt

Op 7 juni vond in het Library Concept Center DOK Delft de feestelijke ‘Week van de Mediawijsheid’-ontbijtsessie met staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (OCW) plaats. Lees hier een verslag.Tijdens de Week van de Mediawijsheid, die van 24 november tot en met 1 december plaatsvindt, zetten scholieren zich voor hun maatschappelijke stage in om het publiek te helpen met allerlei vragen over mediawijsheid.

Welkom door Mary Berkhout
Na een heerlijk ontbijt van croissants, koffiebroodjes, fruit en verse jus, nemen de genodigden plaats voor het moderne podium van DOK. Daar wordt de hele groep, en staatssecretaris Van Bijsterveld in het bijzonder, welkom geheten door Mary Berkhout, programmamanager van Mediawijzer.net.

Huis van de Mediawijsheid
Deze officiële aftrap van de publiekscampagne voor de Week van de Mediawijsheid start met een filmpje waarin de bibliotheek wordt neergezet als ‘Huis van de Mediawijsheid’. Het filmpje toont een compilatie van mediawijsheidactiviteiten in de bibliotheken en leuke interviews met een aantal bezoekers.

Deelname 115 bibliotheken aan Week van de Mediawijsheid
Vervolgens was het woord aan Norma Verheijen, programmamanager van het SIOB en voorzitter van de stuurgroep van Mediawijzer.net. Zij vertelde dat inmiddels zo’n 250 partners zich hebben aangesloten bij het Mediawijsheid Expertisecentrum. Het expertisecentrum is een netwerkorganisatie met de website Mediawijzer.net, een mediapaviljoen in Beeld en Geluid en loketten in de openbare bibliotheken. Aan de Week van de Mediawijsheid nemen maar liefst 115 van de 150 basisbibliotheken deel met meer dan 650 vestigingen!

Bibliotheek met een missie
Margot Nicolaas, directeur van DOK vertelt over deze ‘Bibliotheek met een missie’ en winnaar ‘Beste bibliotheek van Nederland’. DOK doet onderzoek naar de rol van media, nu en in de toekomst. Inmiddels is DOK een inspiratiebron voor bibliotheken en andere organisaties over de hele wereld.

Overhandiging 1000 maatschappelijke stageplaatsen
En toen was het moment daar: de officiële overhandiging van 1000 maatschappelijke stageplaatsen aan staatssecretaris Van Bijsterveld. Mary snijdt de feestelijke taart aan en ‘overhandigt’ symbolisch een aantal stagiaires. Van Bijsterveldt reageert enthousiast en geeft aan de inzet van junior-mediatrainers in dit project een gouden vondst te vinden. Ze vindt het mooi om te zien dat jongeren op dit nieuwe terrein echt iets te bieden hebben en noemt de maatschappelijke stage zelfs een parel uit haar portefeuille.

Rondleiding
De ochtend wordt afgesloten met een interessante rondleiding waarin de Multi Task Table, TankU, de multimediabalie en DOK Gaming gepresenteerd worden. Van Bijsterveld maakt dankbaar van de gelegenheid gebruik om de medewerkers allerlei vragen te stellen.

» Foto-impressie DOK
» Deelnemerslijst Week van de Mediawijsheid

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.