×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 10 augustus 2011 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Facebook lanceert Facebook Messenger

Facebook lanceert de app Facebook Messenger waarmee leden berichten kunnen sturen naar vrienden binnen hun netwerk. Facebook Messenger is vergelijkbaar met het populaire Whats App. De app is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Nederland volgt waarschijnlijk vandaag of morgen.

Facebook Messenger functionaliteiten
Facebook heeft al een bestaande app voor smartphones. Daarmee kunnen leden via hun mobiele telefoon inloggen op hun profiel. Facebook Messenger is een aparte app en dient los te worden geïnstalleerd. Het stelt gebruikers in de mogelijkheid (groeps)berichten, foto’s en locaties te delen met hun Facebook-vrienden. Een voordeel is dat deze personen niet in de contactenlijst van de mobiele telefoon hoeven te staan.

Blackberry en normale mobiele telefoons
Momenteel werkt de Facebook Messenger op de meeste smartphones, maar nog niet op een Blackberry. Plannen voor een applicatie op dit platform zijn er wel. Eigenaren van een Blackberry zullen dus nog even geduld moeten hebben. Overigens werkt de applicatie wel op andere mobiele telefoons, maar de communicatie verloopt dan via sms.

Concurrentie
Facebook Messenger zal de concurrentie aan moeten gaan met bestaande applicaties, zoals Whats App en Blackberry’s Ping. De consument zal hier echter geen hinder van ondervinden. Door een nieuwe concurrent worden de makers van Whats App wellicht uitgedaagd om hun applicatie te verbeteren. Hoewel erg populair, kampt Whats App geregeld met verbindingsproblemen.

Facebook Messenger (US App Store)

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.