×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 16 december 2010 | 23x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Facebook gebruikt gezichtsherkenning bij taggen foto’s

Facebook gaat het aan de hand van gezichtsherkenning gemakkelijker maken om foto’s te taggen. Speciale software zou de gezichten van vrienden moeten herkennen en ze vervolgens automatisch op andere foto’s kunnen taggen. Dat meldt de netwerksite in een blog.

Als voorbeeld geeft Facebook de situatie waarin iemand tientallen foto’s van een bruiloft wil uploaden en geen zin heeft om een familielid tientallen keren handmatig te moeten taggen.

Bundelen
De software maakt het mogelijk om het gezicht van de betreffende persoon te herkennen en alle foto’s waarop deze persoon verschijnt te bundelen. Met één klik op de knop kan een gebruiker er dan voor kiezen om het familielid op alle foto’s te taggen.

Gebruikers van Facebook kunnen er overigens ook voor kiezen om de functionaliteit uit te schakelen via de instellingen. Dan kunnen vrienden van die gebruiker de betreffende persoon niet automatisch aan de hand van gezichtsherkenning taggen, maar kan dit wel nog steeds handmatig.

Taggen
Wanneer een foto op Facebook getagged wordt, wordt deze eigenlijk gedeeld met de betreffende persoon en verschijnt dan ook op het profiel van die gebruiker. Gebruikers kunnen overigens alleen mensen taggen met wie ze bevriend zijn op de website.

De ‘tagstuggesties’ worden de komende weken in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Op dit moment worden elke dag zo’n honderd miljoen foto’s getagged op Facebook.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.