×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 17 augustus 2011 | 43x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Eye Film Instituut brengt educatieve folders uit

Wat is film eigenlijk? Hoe is film tot stand gekomen? Waar komen de eerste filmpjes vandaan en waarom gingen mensen films maken? Om antwoord te geven op deze vragen heeft EYE twee gratis informatiefolders ontwikkeld.

Brochure ‘Wat is film’
In de gratis te downloaden brochure ‘Wat is film’ wordt verteld hoe film is ontstaan, hoe de filmtaal zich heeft ontwikkeld en hoe films worden gemaakt. Ook vindt u achterin tips op welke manier u film kunt gebruiken voor educatieve doeleinden. Als voorbeeldmateriaal zijn een aantal opdrachten toegevoegd. Deze opdrachten zijn bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 9-14 jaar. Deze uitgave is handig voor docenten, ouders, bibliothecarissen, icc’ers, opa’s en oma’s, de oppas, educatief medewerkers, begeleiders, of gewoon leuk voor uzelf.

Wat is film – junior
Er is ook een jongereneditie van ‘Wat is film’, waarmee jongeren in de leeftijd van 9 -14 jaar zelfstandig aan de slag kunnen. De informatiefolder kan worden gebruikt voor spreekbeurten of werkstukken over film. In de folder wordt uitgelegd hoe film wordt gemaakt. Ook wordt ingegaan op de optische trucjes en de diverse experimenten die uiteindelijk hebben geleid tot de uitvinding van film. Achterin de folder staan tips om zelf met film aan de slag te gaan. De soms ingewikkelde materie over de werking van film wordt in duidelijke taal uitgelegd.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.